Duurzame producten en diensten

Producten en diensten die bijdragen aan een duurzame toekomst

Met duurzame producten en diensten wil T-Mobile bouwen aan hechte klantrelaties en een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving. We veraangenamen het leven van onze klanten met onze ICT oplossingen door bijvoorbeeld het werken in de trein mogelijk te maken met draadloze internetverbindingen (WiFi).

Papierloze leveringen

Bij de T-Mobile Shops was al eerder het elektronisch contract ingevoerd, waarbij er geen papier meer aan te pas komt. In 2011 heeft T-Mobile dit proces verder doorgetrokken naar de bezorging van mobiele telefoons aan huis. In samenwerking met AMP Logistics is een online applicatie ontwikkeld die klanten in staat stelt zelf de tijd en plaats van levering te plannen.

Het grote voordeel hiervan is dat dit contract op het laatste moment nog aan te passen is, na een online check met de back office van T-Mobile. Wanneer de klant de handtekening heeft gezet, ontvangt hij of zij het contract in digitale vorm per e-mail. De chauffeur overhandigt de telefoon en simkaart, en de klant kan direct bellen. Deze wijzigingen zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook een stuk klantvriendelijker.

De My T-Mobile App

Eind 2011 is de My T-Mobile App gelanceerd. Eerst voor Android en snel daarna voor iPhone en BlackBerry. De My T-Mobile App biedt klanten een interactieve tool waarmee ze altijd en overal hun facturen kunnen inzien, maar ook hun belgedrag of beltegoed kunnen bekijken en bijhouden.

T-Mobile wil met deze App klanten transparant en duidelijke inzage geven in alle relevante gegevens.