T-Mobile blog Founders blog
data simkaart t-mobile
Overzicht Mobiel

Data simkaart: dit zijn de mogelijkheden!

18-08-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
18-08-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil jij niet meer afhankelijk zijn van wifi om op locatie te werken? En ook met je tablet altijd online zijn? Het kan met een data simkaart. Hiermee internet je via het mobiele netwerk. Je kunt kiezen uit een paar mogelijkheden om met zo’n simkaart online te zijn. Na het lezen van dit blog weet je precies welk data sim-only-abonnement bij je past!

Wat is een data simkaart?

Een data simkaart is een simkaart met daarop een internetbundel. Deze simkaart krijg je bij een data sim-only-abonnement voor telefoons, tablets en laptops of bij 4G voor Thuis. Met een data simkaart ben je altijd en overal online. In de hele EU.

Data sim-only en 4G voor Thuis

Bij T-Mobile kun je verschillende data simkaarten nemen:

  • Je kunt een Unlimited telefoonabonnement nemen om onbeperkt te internetten
  • Je kunt een data sim-only-abonnement nemen voor je telefoon, tablet of laptop
  • Je kunt 4G voor Thuis nemen als het vaste internet bij jou thuis zeer traag of niet beschikbaar is. Met dit abonnement stop je de data simkaart niet in een mobiel apparaat, maar in een 4G-router.

Goed om te weten: de drie datakaarten die je kunt kopen kosten nagenoeg hetzelfde.

Waarom zou ik een data simkaart nemen?

Een data simkaart kan om verschillende redenen voor jou de beste keuze zijn. Misschien wel om één van de onderstaande:

  • Je wilt zonder datazorgen internetten op je telefoon. Met een Unlimited sim-only-abonnement kun je onbeperkt internetten via ons nieuwe 5G-netwerk.
  • Je wilt mobiel internetten op je tablet of laptop. Sommige tablets bieden ruimte voor een simkaart. Laptops meestal niet, maar hiervoor kun je een mifi-modem gebruiken. Zo gebruik jij je internetkaart voor je tablet of laptop als mifi abonnement.
  • Vast internet is bij jou thuis traag of niet beschikbaar: met 4G voor Thuis kun je onbeperkt internetten via het mobiele netwerk. Zo heb je thuis tóch snel en krachtig internet.
data simkaart t-mobile internet

Data simkaart met data sim-only: dit moet je weten

Met een data sim-only-abonnement voor tablets en laptops heb je allerlei keuzemogelijkheden. Zo kun je kiezen tussen een abonnementsduur van één of twee jaar en zijn er verschillende bundels. Je kunt kiezen voor data sim-only met 1 GB, 5 GB en voor Unlimited Data.

Voordelen van een data simkaart met data sim-only? Je kunt het in de hele EU gebruiken, dus ook op vakantie in Frankrijk, Spanje of Italië. Daarnaast kun je geen buiten-de-bundel-kosten maken. Zodra je door je data bent, blijf je gratis online tegen een lagere snelheid. Ook kun je elke maand je abonnement naar boven of beneden bijstellen.

Data simkaart met 4G voor Thuis: dit moet je weten

Ook met 4G voor Thuis heb je allerlei keuzemogelijkheden. Allereerst zijn er drie varianten van 4G voor Thuis:

  • 4G voor Thuis Sim Only: hiermee regel je zelf een 4G-router
  • 4G voor Thuis: hiermee leveren wij je een binnenrouter
  • 4G voor Thuis Extra Snel: hiermee heb je extra snel internet en leveren we een binnen- en buitenrouter

4G voor Thuis Sim Only

Met 4G voor Thuis Sim Only krijg je van ons een data simkaart die je kunt plaatsen in jouw 4G-router. Via dit abonnement heb je thuis een downloadsnelheid van maximaal 30 Mbit/s en een uploadsnelheid van maximaal 5 Mbit/s. Dit abonnement kost € 35 of € 36 per maand*, afhankelijk van of je een abonnement van respectievelijk twee of één jaar neemt. Met deze data simkaart heb je elke maand een startbundel van 150 GB. Is deze op? Dan kun je ‘m gratis onbeperkt aanvullen met extra data.

4G voor Thuis

Met 4G voor Thuis krijg je niet alleen een data simkaart, maar ook een 4G-router. Handig als je deze zelf niet hebt. Deze hoef je alleen op het stopcontact aan te sluiten om thuis wifi te hebben. Met 4G voor Thuis is de downloadsnelheid maximaal 30 Mbit/s en de uploadsnelheid maximaal 5 Mbit/s.

Je kunt de 4G-router van € 144 in één keer betalen of tijdens de abonnementsperiode afbetalen. Net als je bij een telefoonabonnement met je nieuwe smartphone doet. Het termijnbedrag hiervoor is maximaal € 6 per maand. Het 4G voor Thuis-abonnement zelf kost € 35 of € 36 per maand*, afhankelijk van of je een twee- of éénjarig abonnement neemt. Je hebt elke maand een startbundel van 500 GB die je, als ‘ie op is, onbeperkt kunt bijvullen. Op de bestelpagina kun je een postcodecheck doen om te achterhalen of dit abonnement op jouw adres beschikbaar is.

4G voor Thuis Extra Snel

Is 30 Mbit/s voor jou niet snel genoeg? Dan is 4G voor Thuis Extra Snel de beste keuze. Hiermee heb je een maximumsnelheid van 100 Mbit/s en is de uploadsnelheid 10 Mbit/s. Het abonnement zelf kost € 35 of € 36 per maand* (voor twee of één jaar). Naast een 4G-router krijg je bij 4G voor Thuis Extra Snel ook een buitenrouter om het wifi-netwerk te versterken. De apparatuur kost € 240. Dit kun je direct betalen of in termijnen afbetalen. Je hebt een startbundel van 500 GB per maand, die je onbeperkt kunt aanvullen.

Welke data simkaart is voor jou de beste keuze?

Een data sim-only-abonnement is ideaal als je met jouw telefoon alleen internet gebruikt of als je ook op je tablet of laptop toegang wil hebben tot het mobiele netwerk. Door een data simkaart aan te sluiten op je tablet of laptop, hoef je niet van je telefoon een hotspot te maken: goed voor de batterijduur!

Als je thuis traag of zelfs geen internet hebt, is een data simkaart van 4G voor Thuis de beste keuze. Zo ben je onbeperkt online via het 4G-netwerk van T-Mobile. En wist je dat dit netwerk al vier jaar op rij is getest als het beste netwerk? Daarmee krijgt het internet bij jou thuis écht een boost.

*met uitzondering van inflatiecorrectie.

Deel dit artikel