Nummerbehoud

Eenvoudig je eigen nummer behouden

Je kunt gratis T-Mobile Nummerbehoud aanvragen. Bijvoorbeeld wanneer je van een andere provider naar T-Mobile gaat of als je je huidige T-Mobile PrePaid-nummer wilt meenemen naar een T-Mobile abonnement. Dit gebeurt niet automatisch, je moet zelf nummerbehoud aanvragen.

Nummerbehoud aanvragen

Heb je al een nieuw T-Mobile abonnement, maar nog geen nummerbehoud aangevraagd? Dan kan dat nu alsnog.

Status aanvraag nummerbehoud

Het in behandeling nemen van de aanvraag duurt maximaal 2 werkdagen. Je ontvangt dan na goedkeuring een sms met datum van overzetting.

Hoe snel wordt mijn nummer omgezet?

Als je al hebt opgezegd bij je vorige provider kun je de opzegdatum doorgeven als wensdatum voor de nummeroverzetting. Let op! Je vorige provider bepaalt uiteindelijk aan de hand van jouw contract de overzetdatum. Heb je jouw contract nog niet opgezegd, dan geldt de opzegtermijn bij je vorige provider.

Goedkeuring

Nadat je nummerbehoud hebt aangevraagd, sturen we een verzoek ter goedkeuring naar je vorige provider. Binnen 2 werkdagen moet je vorige provider een besluit nemen en dit doorgeven aan T-Mobile. Bij goedkeuring ontvang je een sms met daarin de goedgekeurde datum van overzetting.
Op het moment dat je nummer is overgezet, ontvang je een welkoms-sms. Vanaf dat moment ben je dus bereikbaar op je eigen nummer met je T-Mobile simkaart.

Ik ben geen contracthouder
Wat gebeurt er als mijn vorige provider de aanvraag afwijst?

Als je aanvraag is afgewezen, informeren wij je met de reden en wat je kunt doen om je nummerbehoudaanvraag alsnog in behandeling te nemen.

Ik ben geen contracthouder