Netwerk toegelicht

Informatie over het netwerk en bereik

Wij begrijpen dat bereikbaar zijn voor je familie en vrienden, of zaken doen heel belangrijk is. Om die reden investeren we continu in het netwerk. Tijdens ieder etmaal zijn daarom ongeveer 120 monteurs aan het werk. En ook dit jaar zijn er weer grootschalige verbeteringen aan het netwerk uitgevoerd en gepland.

Dataverbruik
Doordat de mobiele telefoon steeds meer als een kleine computer gebruikt wordt, groeit het dataverkeer over het mobiele netwerk explosief. Veel mensen kunnen zich niet meer voorstellen dat ze niet te allen tijde toegang hebben tot bijvoorbeeld email, muziekcollectie, Facebook of Twitter. Ook daarom blijft T-Mobile investeren in een goed mobiel netwerk om dit allemaal mogelijk te maken.

Bereik
Op sommige plekken heb je wel eens minder bereik dan je gewend bent. Je bevindt je dan in een 'blinde vlek'. Deze kunnen overal voorkomen, zelfs in steden waar veel (mobiele) telefoonmasten staan. Er zijn drie belangrijke oorzaken voor mobiele blinde vlekken:

  • De afstand: Je netwerkbereik is afhankelijk van de afstand tussen je locatie en de mobiele telefoonmasten van het netwerk. Als de afstand groter is, wordt het bereik minder. 
  • Je omgeving: Andere gebouwen en je locatie (bijvoorbeeld een kelder, hoge flatgebouwen of een lift). Dit kan allemaal van invloed zijn op je mobiele bereik.
  • De kwaliteit van de antenne in de mobiele telefoon: De ene telefoon pakt netwerksignalen minder goed op dan de andere.

Grote evenementen
Bij grote evenementen, waar al gauw meer dan tienduizenden bezoekers tegelijkertijd bellen, sms'en en gebruik maken van mobiel internet, wordt de belasting op het netwerk zeer hoog. Door de inzet van tijdelijke, mobiele masten kunnen wij ook bij grote drukte, het belverkeer zoveel mogelijk in goede banen leiden.

Zakelijke bereikbaarheid
Als geen ander begrijpen wij dat bereikbaarheid een groot goed is. Dat geldt zeker voor onze zakelijke klanten voor wie de mobiele telefoon cruciaal is in hun dienstverlening. Daarom zoeken we altijd naar mogelijkheden om de bereikbaarheid in business parken of plekken waar veel ondernemers zich bevinden te optimaliseren en verder uit te breiden.