Dekkingskaart

2G (GPRS), 3G (HSDPA) en 4G (LTE) netwerk

Bekijk voor een specifieke locatie de actuele netwerkdekking en/of doe een melding van een probleem met gesprekskwaliteit of internetverbinding.

Omdat een 4G-netwerk uitermate geschikt is voor mobiel internet gebruik, tonen wij bij 4G-dekking welke internetapplicaties het beste tot hun recht komen. Voor een overzicht van maximale snelheden ga naar www.t-mobile.nl/zakelijk/4G.

Een storing of slecht bereikDekkingskaart melden

  • Vul de postcode of plaatsnaam in zodat er een rode pin met een pop-up verschijnt. Daarin verschijnt een link en, indien van toepassing, informatie over storingen in de omgeving.
  • Verplaats indien nodig de rode pin want het is belangrijk dat de locatie zo precies mogelijk is geselecteerd.
  • Klik op de link 'Ervaart u een probleem op deze locatie? (Inloggen)', log in op My T-Mobile, als dat nog niet het geval is en voer de gewenste informatie in.
  • Heeft u geen My T-Mobile account? Neem dan contact met ons op.

2G (GPRS) en 3G (HSDPA) netwerk
Het 2G-netwerk is bij uitstek geschikt voor spraak en het 3G-netwerk voor snel mobiel internet. Maar beide netwerken kunnen gebruikt worden voor zowel spraak als internetdiensten. Het soort netwerk is mede afhankelijk van het toestel. Zo zal een smartphone in de eerste plaats gebruik maken van het 3G-netwerk, maar soms ook van het 2G-netwerk.

Met een smartphone kan het voorkomen dat bij een gelijke netwerkdekking er in vergelijking met een andere telefoon (met name geschikt voor spraak), er minder goede dekking wordt ervaren. De binnendekking met een smartphone wordt daarom apart weergegeven in de kaart.

4G
Een 4G (LTE) netwerk is uitermate geschikt voor mobiel internet. Daarom ervaart u een sterk verbeterde internetervaring op ons 4G-netwerk. Niet alleen de snelheid, maar ook de stabiliteit van mobiel internet op ons 4G-netwerk verbetert. Browsen, Facebook en app-gebruik wordt sneller, maar ook streaming audio en videoclips kunnen zonder hapering gekeken worden.

Het 3G-HSDPA netwerk van T-Mobile kan voor internet op de laptop snelheden bieden tot een maximum van 15 Megabit per seconde (Mbps).

Let op, de snelheden in de dekkingskaart zijn maximumsnelheden onder optimale omstandigheden. Te behalen snelheden voor mobiel internet zijn afhankelijk van onder meer:

  • De maximale snelheid behorend tot een abonnement of databundel.
  • De afstand van de gebruiker tot de antenne-installatie (dichterbij geeft hogere snelheid).
  • Het aantal gelijktijdige gebruikers per antenne-installatie (meer gebruikers betekent minder bandbreedte per gebruiker).
  • Drukte op het internet of een specifieke internetpagina.
  • Het gebruikte toestel of datastick (onder andere een verschil in antennekwaliteit en ondersteuning van snelheden).

De dekkingsinformatie is indicatief. De dekkingskwaliteit is afhankelijkheid van het soort gebouw, waar u zich bevindt en het toestel. Aan de dekkingsinformatie kunt u geen rechten ontlenen.