Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

3 tips om geld te (be)sparen voor je nieuwe smartphone

04-05-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
04-05-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

“Wow, wat is ie gaaf, die nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge!” roept iemand bij het zien van het gelijknamige toestel in de winkel. En inderdaad, ook ik vind het een juweeltje, zelfs als iPhone liebhaber.

Meer keuzevrijheid voor jou als klant

Dat beide toestellen bepaalt niet tot de goedkoopste categorie smartphones behoren, is geen verrassing. En omdat we sindskort bij T-Mobile meer opties aanbieden voor je telefoon in combinatie met een abonnement leek het me handig om 3 tips te geven om je nieuwe telefoon wat betaalbaarder te maken

Voorheen betaalde je namelijk de totale waarde van je toestel per maand af. Inmiddels kun je zelf kiezen of je alles per maand wilt afbetalen, of bijvoorbeeld een deel direct bij het afsluiten van je abonnement. Direct in één keer afbetalen mag natuurlijk ook. En betaal je meer direct, dan hoef je ook minder voor je toestel te betalen.

3 (be)spaar tips

Dat is allemaal leuk bedacht, maar lang niet iedereen heeft het geld om in één keer de totale waarde van de nieuwste iPhone of Samsung smartphone op te hoesten.

Daarom deel ik graag drie tips met je waarmee je geld kunt besparen of sparen voor je nieuwe smartphone:

Tip 1: inruilen

Vrijwel iedere smartphone van een paar jaar oud is geld waard. Waar ik zelf onlangs na 2 jaar werken bij T-Mobile achter kwam is dat je bij iedere T-Mobile winkel je oude smartphone kunt laten taxeren. De waarde die je toestel op het moment van taxatie vertegenwoordigt, kun je onder andere als korting laten verrekenen bij de aanschaf van een abonnement met smartphone. Door je oude telefoon dus in te ruilen, krijg je korting op je nieuwe toestel. Daarmee zorg je voor lagere maandlasten tijdens je abonnementsperiode.

Tip 2: zelf verkopen via Marktplaats

Voor mij heeft iets verkopen via Marktplaats een hoog man-bijt-hond-gehalte. Altijd leuk om nieuwe en bijzondere mensen te leren kennen. Zoals november vorig jaar toen ik m’n iPhone 5 via Marktplaats verkocht aan een Britse man die bij mij in de buurt bleek te wonen. Hij kocht het toestel samen met zijn zoontje als Sinterklaas cadeau voor zijn vrouw. We spraken af in een kroeg en binnen 10 minuten zaten we aan de warme chocolademelk. De telefoon leverde me nog ruim € 220 op. Die heb ik weer kunnen gebruiken bij de financiering van een iPhone 6.

Het voordeel van verkopen via Marktplaats is dat je over het algemeen een iets hogere waarde kunt krijgen voor je toestel dan wanneer je deze inruilt. Het voordeel van inruilen in de shop is dat je veilig je toestel kunt verkopen en geen weken hoeft te wachten op een goed bod.

Heb je geen toestel die het verkopen waard is? Dan is heb ik nog een laatste tip!

Tip 3: een giegje minder

Ik besteed zelf 80% van de tijd die ik besteed aan het gebruik van mijn smartphone aan 20% van de apps die op mijn telefoon geïnstalleerd heb. De meest gebruikte apps zijn apps die ook prima werken op een mobiele telefoon van vorig jaar. Met andere woorden, heb je die iPhone 6 of Samsung Galaxy S6 echt nodig? Of is een modelletje dat net iets ouder is of iets minder geheugen heeft, net zo goed voor de dingen die jij met je smartphone wilt gaan doen? Het verschil tussen het nieuwste model van een fabrikant en het model dat eerder uitgebracht is, kan al snel oplopen tot een paar honderd euro. En dat kan nét het verschil maken tot acceptable maandlasten.

Heb je zelf nog tips of ideeën over wat jij met je oude toestel doet of hoe jij de kosten acceptabel houdt, wanneer je een nieuwe wilt kopen? Ik lees ze graag hieronder!

Deel dit artikel