Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Deze 4 wearables wil je vandaag nog uitproberen

01-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
01-06-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De ontwikkelingen van nieuwe gadgets is bijna niet meer bij te houden. Er worden zoveel toffe dingen bedacht! Een deel breekt nooit door, maar er zijn er ook die ontzettend veelbelovend zijn. We hebben vier wearables op een rij gezet die je nog niet kunt kopen, maar die de moeite van het wachten waard zijn.

1. Tap Strap

tapstrap

Ja, dit ding lijkt een heel klein beetje op een boksbeugel, maar laat je daar niet door afleiden. Door de Tap Strap om je vingers heen te schuiven kan het apparaat de bewegingen van je vingers nauwgezet volgen. Zo kun je bijvoorbeeld op elk oppervlak typen zonder dat er een toetsenbord nodig is.

Maar dat is slechts het begin. Ontwikkelaars kunnen nieuwe toepassingen van de Tap Strap bedenken waardoor je er bijvoorbeeld games mee kunt spelen of je VR-bril kunt aansturen. En wat dacht je van een luchtgitaar die echt je grepen registreert?

2. Woojer

Man_with_hp_wide-1920-800

Je kent het wel: je zit in de bioscoop en bij een explosie word je bijna letterlijk van je stoel geblazen. Of je staat de dansen bij concert en voelt de bass letterlijk in je buik. Geluid is meer dan wat je hoort, je kunt het regelmatig ook voelen. Maar niet als je een koptelefoon op hebt.

De Woojer biedt daar een oplossing voor. Je draagt het kleine apparaat op je lichaam, bijvoorbeeld op je borst. En het creëert de trillingen die je normaal zou voelen door het geluid. Het apparaat is bedoeld voor muziekliefhebbers en gamers, maar de ultieme toepassing is toch wel virtual reality. Wat als je VR-beelden, 360º-geluid én trillingen kunt combineren? Dan dompel je je pas echt onder in een virtuele wereld!

https://www.youtube.com/watch?v=YyGpq7W8CpE

3. HoloLens

Microsoft-HoloLens-Family-Room-RGB

We horen heel veel over virtual reality, maar augmentend reality is minstens zo veelbelovend. Hierbij combineer je de echte wereld met digitale projecties. Dit kun je doen op het scherm van een smartphone of tablet, maar met een bril gaat het veel echter voelen. Daarom ontwikkelde Microsoft de HoloLens.

De HoloLens scant continu de omgeving en kan daardoor voorwerpen letterlijk in die omgeving plaatsen. Je kunt er omheen lopen, vanuit een andere hoek naar kijken, maar nog steeds lijkt de projectie zich echt in de ruimte te bevinden. Als een hologram eigenlijk.

Met de HoloLens zou je kunnen kijken hoe die nieuwe bank die je op oog hebt in je woonkamer past, maar je kunt bijvoorbeeld ook Minecraft spelen op de keukentafel. En dat is nog maar het begin, want ontwikkelaars gaan net beginnen met het maken van apps voor de HoloLens.

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

4. O.zen

ozen-slide5
Hartslagmeters voor het sporten zijn er inmiddels genoeg. In bijna alle smartwatches en fitnesstrackers zit tegenwoordig een sensor ingebouwd die je hartslag bijhoudt. Sommige hardlopers gebruiken die om te trainen op een bepaald hartslagniveau, maar verder doe je er in de praktijk niet zoveel mee.

O.zen wil dat veranderen. Het product is bedacht door game-ontwikkelaar Ubisoft. Het is een hartslagmeter die je koppelt aan je iPhone of iPad en die vervolgens samenwerkt met speciale games, die reageren op je hartslag. Denk bijvoorbeeld aan een schietspelletje waarbij het ritme wordt bepaald door je hartslag. Of een game waarbij je onder water moet duiken en dan ook in het echt je adem in moet houden, om te voorkomen dat je verdrinkt.

Deel dit artikel