Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Deze 5 apps helpen jongeren om te gaan met geld

28-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Als je als ouder denkt dat je kinderen niet met geld om kunnen gaan, dan kun je ze helpen met een aantal handige apps. Wacht er niet te lang mee, want voor je het weet zitten ze al diep in de schulden na hun studie.

Uit onderzoek van Citizens Banks blijkt dat 50 procent van alle jongeren nooit naar hun bankrekening kijkt. Slechts 34 procent van alle studenten stelt per maand een budget vast, terwijl 46 procent net zo lang uit blijft geven tot ze diep in het rood staan en geen geld meer krijgen. De volgende vier apps helpen studenten op weg voor het te laat is.

1. Money Pro

Money Pro laat je invoeren hoeveel je verdient en wat je vaste uitgaven zijn. Vervolgens stelt de app een budget samen op basis van je doelen en prioriteiten, terwijl aan de hand van je bankrekening wordt gecontroleerd of je je aan de begroting houdt.

2. Saved

Als je echt op elke cent moet letten, dan is Saved heel erg handig. Deze app laat je zien hoeveel geld je overhoudt na het betalen van al je rekeningen, zodat meteen duidelijk is of die bioscoopkaartjes er niet voor zorgen dat je rood komt te staan.

3. Groupon

Via Groupon kun je overal korting op krijgen: van telefoons tot diners. De korting is al in de aankoopprijs verwerkt, dus je bespaart meteen en hoeft niet later nog geld terug te vragen via een cashback-actie.

4. Tikkie

Heb je nog geld van iemand tegoed? Herinner diegene hier fijntjes aan met een iDeal-betaallink, die je aan kunt maken via Tikkie. Hopelijk heb je het uitgeleende bedrag vervolgens snel weer terug.

5. Bux

Houd je elke maand geld over en lijkt het je wel wat om te gaan beleggen, start dan met Bux. In deze app kun je beginnen beginnen met investeren in virtuele fondsen, maar als je de smaak te pakken hebt, dan kun je ook met echt geld aan de slag.

Deel dit artikel