Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

5 handige apps voor wintersport

03-02-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-02-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wist je dat er apps zijn die je wintersport net een beetje leuker maken? Mijn collega’s Sjoerd, Mark, Bart, Stas en Viola hebben tijdens hun skivakantie hun favoriete apps gereviewd voor je!

Als blogger voor T-Mobile ben ik benieuwd welke nieuwe apps echte must-downloads zijn. Een aantal collega’s van mij ging een lang weekend op wintersport (gekscherend omgedoopt tot T-Schnee), en dus vroeg ik ze hun favoriete wintersport-apps te reviewen. Lees de leuke tips van Sjoerd, Mark, Bart, Stas en Viola!

Ski Tracks
Sjoerd (die je op de foto ziet): “Ik heb drie dagen Ski Tracks gebruikt en ben er erg over te spreken. De app start snel op, je drukt op start en je stopt je telefoon weer weg. Dan kijk je onderweg een paar keer hoe snel je bent gegaan en hoeveel kilometer je al afgelegd hebt. Tijdens de lunch zette ik de app op pauze en daarna weer op resume, zodat mijn gemiddelde snelheid niet omlaag zakte. Het werkt dus allemaal erg goed, ik vind hem gemakkelijk in gebruik.
Na drie dagen ben ik in de auto terug eens geen kijken wat er meer mee kan en het bleek dat ik ook op maps kon zien waar ik was geweest. Erg leuk, en aan het detailniveau van de lijntjes te zien werkt het erg nauwkeurig. Nog een bijkomend voordeel: de app gebruikt erg weinig stroom, zodat mijn batterij niet leeg vliegt.
Ondanks dat de app erg gemakkelijk in gebruik is, vind ik ‘m erg lelijk. Het overzichtsscherm bevat zoveel gedetailleerde informatie dat je niet weet waar je moet kijken. Ook zijn bepaalde opties zoals maps niet duidelijk zichtbaar.

skitracks
Ik loop zelf veel hard en heb daar meerdere apps voor gebruikt. Wat ik daar zo leuk aan vind, is het sociale component: ik kan zien welke Facebook-vrienden hetzelfde stukje rennen en hoe snel hij/zij dat doet. Daar kan Skitracks nog stappen maken, het is nog een erg individuele app. Hoe gaaf zou het zijn als ik een T-Schnee groep kon aanmaken waarin je ziet dat persoon X het snelste is gegaan met een melding wanneer persoon Y dat verbetert? Ook zou ik een felicitatie willen krijgen als ik m’n snelheidsrecord verbeter. Dit zou ik dan weer kunnen delen. Kortom: Ski Tracks is een must-app tijdens de wintersport, maar er is nog veel ruime voor verbetering.”

Download:
Ski Tracks Lite voor iPhone (gratis)
Ski Tracks voor iPhone (€0,99)
Ski Tracks voor Android-toestellen (€0,95)
Wist je dat je in de Google Play Store aankopen kunt doen via je factuur, dus zonder creditcard? Lees meer en bekijk de how-to video!

Sneeuwhoogte

Mark: “Als de wintersport dichterbij komt, groeit bij mij de spanning. Ligt er al sneeuw? Hoeveel sneeuw ligt er? Zijn de liften en pistes wel open? Wat voor weer wordt het als ik er ben? Hoe ziet het gebied er eigenlijk uit? Op al deze vragen heeft de app Sneeuwhoogte een antwoord. Je kiest makkelijk één of meerdere skigebieden en kan op elk moment alle info krijgen die je wil. Zo zag ik bijvoorbeeld hoeveel centimeter sneeuw er de volgende dag ging vallen en op welk moment van de dag dat zou zijn. Bonusfuncties zijn de pistekaarten en de webcams van het gebied. Voor mij was deze app, net als de echte sneeuw, onmisbaar voor en tijdens mijn vakantie. Omdat ik nog een beetje terug verlang naar de sneeuw, kijk ik er zelfs nu nog regelmatig op.”

sneeuwhoogtes

Download:
Sneeuwhoogte voor iPhone (gratis)
Sneeuwhoogte voor Android-toestellen (gratis)

Ski Amadé

Bart: “Net als iedereen ga ik graag goed voorbereid op reis. Meestal als ik op reis ga, heb ik de gewoonte om de hele kaart van mijn bestemming al voor vertrek uit mijn hoofd te leren. Ik had voor mezelf al avondje ingepland om Flachau te gaan bestuderen. Die heb ik afgeblazen toen ik de app Ski Amadé tegenkwam. Met deze app heb je namelijk alle locaties van de pistes (ook offline, superhandig) , leuke après-ski-tentjes en skiliften tot je beschikking. Navigeren binnen je skigebied wordt met deze app dan ook erg makkelijk. Naast kaarten biedt de app ook webcams, weersvoorspellingen, en een skitracker voor het bijhouden van je afdalingen. Hiervoor gebruik ik echter liever een specialistische app, zoals SkiTracks. En mocht je willen weten hoeveel biertjes je overdag verbrand hebt: er zit een caloriemeter in de app! Deze rekent precies uit hoeveel je er ’s avonds in mag halen om op gewicht te blijven. Ga je niet naar Flachau, geen nood: bijna elk skigebied heeft inmiddels zijn eigen app (zie ‘Downloads’ hieronder).”

ski-amade

Download:
Ski Amadé voor iPhone (gratis)
Ski Amadé voor Android-toestellen (gratis)

Andere skigebieden:
Zillertal Arena voor iPhone/iPad of Android-toestellen
Saalbach Hinterglemm voor iPhone/iPad of Android-toestellen
Sölden voor iPhone/iPad of Android-toestellen

Heads Up!

Stas: “Heads Up! is de perfecte app voor de Après Ski. Het is een spelletje dat vergelijkbaar is met Wie (of Wat) Ben ik?. Je pakt de telefoon, kiest een categorie en houdt de telefoon voor je voorhoofd, met het scherm naar je mede-borrelaars. Vervolgens gaan zij jou beschrijven binnen de vastgestelde tijd. Aan jou de taak om dat te raden. Als je het goed hebt geraden buig je voorover en verschijnt een nieuwe ‘kaart’, wanneer je er niet uit komt ga je met je hoofd naar achter om te passen.
De app heeft trouwens nog een leuke feature, wat misschien achteraf nog wel het grappigst is: hij maakt een filmpje tijdens het uitleggen, wat tot hilarische momenten leidt als je ze terug kijkt in het vliegtuig. Zo heb ik me de hele terugvlucht vermaakt met een video van een collega die als een dolle met zijn handen fladdert om een Mot na te doen 🙂 Je had erbij moeten zijn Ik zou je het filmpje kunnen laten zien :-)”

heads-up

Download:
Heads Up! voor iPhone (€0,99)
Heads Up! voor Android-toestellen (gratis)

Deezer

Viola: “Deezer (vergelijkbaar met Spotify) is de app die mij door de lange autoreis naar Oostenrijk helpt. Ondanks dat mijn collega’s erg gezellig zijn om mee te kletsen, kan ik erg genieten van lekkere muziek en dan is het hebben van goede playlists onmisbaar!
Wat erg leuk is aan Deezer is dat je playlists met elkaar kan delen. Zo heeft mijn collega een toffe playlist gemaakt met allemaal apres-ski hitjes. Via Deezer kan je jouw (Facebook-) vrienden uitnodigen om ook naar deze playlist te luisteren. Iedereen kan vervolgens via de desktopversie nummers toevoegen, zodat je een gezamenlijke playlist hebt.
Helaas kun je vanuit de Deezer app nog niet direct nummers aan de gedeelde lijst toevoegen, dat is jammer. Hopelijk voegt Deezer deze functionaliteit snel toe! Zo had ik vlak voordat ik op wintersport ging nog de hit “Cheerleader” van Omi ontdekt, en deze gelukkig nog snel toegevoegd. Dit bleek vervolgens echt ons autonummer te zijn om helemaal in de stemming te komen! En nu we inmiddels alweer thuis zijn delen we af een toe nog even een opnamemomentje van “Cheerleader” via Whatsapp… en dan voelt het even of ik weer in Oostenrijk ben.”

deezer

T-Mobile klanten krijgen 40% korting op Deezer. Lees er meer over op T-Mobile.nl/deezer

Download:
Deezer voor iPhone
Deezer voor Android-toestellen
Ik ben jaloers op mijn collega’s die de Oostenrijkse piste hebben getrotseerd en zo te lezen een erg gezellige wintersport hebben gehad. Volgend jaar ga ik zeker mee, met deze apps op mijn telefoon. Wil je trouwens weten wat het kost om je telefoon in het buitenland te gebruiken? Bekijk de bel/sms-tarieven of lees meer over Travel & Surf, een bundel MB’s waarmee je in het buitenland kunt internetten.

Deel dit artikel