Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

5 inspirerende boeken voor ZZP’ers die niet op je leeslijst mogen ontbreken deze zomer

03-08-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-08-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

De zomer is vaak een moment van reflectie. Je gaat er misschien even tussenuit, neemt wat tijd voor jezelf om vervolgens met volle moed weer aan je eigen business te werken. Misschien zit je op dit moment een beetje in een dipje en kan je wel wat inspiratie gebruiken. Of wellicht heb je het idee om als ZZP’er te beginnen, maar weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken. Hoe dan ook, genoeg redenen om je hier even flink in te verdiepen.

Wij hebben daarom de 5 meest inspirerende boeken (+2 golden oldies) voor je op een rijtje gezet.

Focus AAN/UIT (Mark Tigchelaar)

Wie zich een beetje verdiept in het menselijk brein, heeft de naam Mark Tigchelaar vast wel eens voorbij horen komen. Hij studeerde neuro-psychologie en is breinexpert. Als je iets wilt veranderen, bijvoorbeeld het creëren van meer focus, ben je bij hem dus aan het juiste adres. ‘Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld van afleiding’ is waar het in dit boek allemaal om draait. En als ZZP’er weet je waarschijnlijk hoe verleidelijk afleiding kan zijn.

Heb je meer focus nodig tijdens het werken? Dan is dit boek een must-read. Dit boek is ook beschikbaar als e-book, e-book in Kobo Plus en luisterboek.

De Kick Ass code voor succesvol ondernemen (Véronique Prins)

Ben je van plan om zelf een business op te zetten en wil je een succesvol ondernemer worden? Dan is dit boek van Véronique Prins zeker een aanrader. Ze leert je dat succes niet ‘ineens’ ontstaat, maar dat het iets is waar je zelf keihard voor kunt vechten. Als je succesvol ondernemer wilt worden, is er in sommige gevallen een lange weg te gaan. Maar als je eenmaal doorhebt hoe je een succesvolle ondernemer kunt worden, dan wordt succes pas vanzelfsprekend.

Véronique neemt je mee in haar eigen verhaal, zodat jij hier je learnings uit kunt halen.

Nooit meer voor een baas je bed uit! (Oscar Bulthuis)

Als ZZP’er betekent het dat je je eigen baas bent, en dus niet meer voor een échte baas je bed uit hoeft. Dat wil niet zeggen dat dit het per se makkelijker maakt. Oscar Bulthuis is als docent Ondernemerschap verbonden aan Hogeschool Windesheim en weet hoe lastig het kan zijn om daadwerkelijk de stap te zetten om voor jezelf te beginnen. Mocht je hierover twijfelen, dan kan zijn boek je zeker over de streep helpen.

Dit boek is alleen verkrijgbaar als luisterboek.

99 redenen om te stoppen en toch door te gaan (Daan Weddepohl)

Daan Weddepohl is de oprichter van Peerby en weet precies waar je allemaal tegenaan loopt als ondernemer. De weg naar het succesvol ondernemen is er eentje met hoge pieken en diepe dalen, en na vaak genoeg vallen en weer opstaan, kan hij jou precies vertellen hoe je ervoor zorgt dat je tóch door blijft gaan met het ondernemen.

Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal over het opzetten van zijn bedrijf, het vinden van investeerders, een nieuw verdienmodel en het ontslaan van werknemers. Het boek is ook beschikbaar als e-book.

ReWork: Change the Way You Work Forever (Jason Fried)

Jason Fried is oprichter en voorzitter van softwarebedrijf 37signals en schreef het boek ‘ReWork’ om (beginnend) ondernemers aan het denken te zetten. De insteek van dit boek is dat we in een tijd leven waarin iedereen kan beginnen met ondernemen. Dankzij de tijd waarin we leven hebben we niet veel meer nodig dan een idee en goed werkend internet. Vergaderingen en businessplannen zijn volgens hem niet per se nodig om een goed bedrijf op te zetten.

Met dit boek wil Fried laten zien dat het werken op de manier zoals we dat kennen, ook anders kan. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book en luisterboek.

Bonus: want ook deze twee golden oldies mogen niet ontbreken op de lijst: 

Think and grow rich (Napoleon Hill)

Jezelf rijk denken is misschien wel iets wat we allemaal willen. Op bijna elke lijst met boeken voor ondernemers komt ook deze titel weer terug. Niet gek ook, want dit boek is er eentje die veel ondernemers zelf ook hebben gelezen. Het boek is een klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes.

Het doel van dit boek is je denkwijze op zo’n manier veranderen, dat jij jezelf uiteindelijk ook rijk kunt denken.

4 hour workweek (Timothy Ferriss)

Ook deze klassieker mag niet in dit rijtje ontbreken. Timothy Ferriss is gastdocent aan Princeton University en runt een multinational. Dat alles doet hij terwijl hij voornamelijk op reis is. Hoe hij dit precies doet? Door slechts 4 uur per week te werken. Hij legt uit hoe je simpele zaken uit handen kunt geven aan bijvoorbeeld een virtuele assistent voor slechts een paar euro per uur, waardoor jij je kunt blijven focussen op de belangrijke zaken van je bedrijf. Hoe je je inkomen kunt verdubbelen, moeilijkheden overwint en jezelf misschien wel opnieuw uit kunt vinden.

Het boek is ook verkrijgbaar als e-book en luisterboek.

Deel dit artikel