T-Mobile blog Founders blog
t-mobile 5g netwerk nederland
Overzicht Innovatie

5G van T-Mobile: dit is pas het begin

06-08-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-08-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat is 5G?

5G is de opvolger van 4G. Het is de nieuwste generatie van mobiele netwerken waarmee straks nog hogere snelheden mogelijk zijn. Ook heeft 5G veel minder vertraging dan 4G. Handig, want zo hapert je verbinding tijdens het beeldbellen, streamen en online gamen geen moment. Zelfs niet met de hoogste beeldkwaliteit.

Dit is pas het begin

Het 5G-netwerk van T-Mobile is in het grootste deel van Nederland al beschikbaar. Eind 2020 is het zelfs landelijk dekkend. Dit betekent dat je overal in Nederland verbinding met 5G hebt met een 5G-telefoon en een geschikt abonnement. Dit is pas het begin, want we blijven ons netwerk continu verbeteren en uitbreiden met nieuwe technologieën. Dat moet ook wel. Jaar na jaar verbruiken we met z’n allen meer en meer data en zijn steeds meer apparaten met elkaar verbonden. Daarom blijven we hard werken aan ons netwerk.

Wat kun je met 5G?

5G is een nog slimmer en dynamischer netwerk dan ons meest bekroonde 4G-netwerk. Je internetverbinding is er straks sneller en stabieler mee. Een fijne upgrade die deur opent naar veel nieuwe mogelijkheden. Voor jou lichten we een tipje van de sluier op!

Cloudgamen

Over het 5G-netwerk zijn straks veel hogere internetsnelheden mogelijk. Zowel down als up. Ook is de vertraging met 5G een stuk minder. Hierdoor zijn apparaten nagenoeg realtime met elkaar verbonden. Games streamen via clouddiensten als Google Stadia en Microsoft Project xCloud is voor 5G geen probleem. Je telefoon is via 5G realtime verbonden met de online spelcomputer. Zo speel je de mooiste en beste spellen zonder te haperen. Ook als je online gamet tegen anderen.

Streamen en videobellen in topkwaliteit

Streamen en beeldbellen gaat ook vloeiend, omdat internet via 5G vrijwel geen vertraging heeft. Zeker met het streamen van live-tv wil het afspelen nog weleens haperen. Met 5G is dat straks verleden tijd. Door de lagere vertraging is de stream stabieler dan ooit. Ook beeldbel je extra vloeiend. Net alsof je in levenden lijve tegenover je gesprekspartner zit!

Apparaten besturen via internet

5G brengt supersnel internet naar je mobiele telefoon, maar ook naar andere apparaten. Internet of Things-apparaten, zoals je slimme thermostaat, auto of drone zijn straks ook online via 5G. Van vertraging heb je dan geen last en zo bedien je deze apparaten altijd zonder te haperen.

5g supersnel internet t-mobile nederland

5G is er ook voor jou

Ons 5G-netwerk is nu ook voor jou bereikbaar. En wel op deze manier:

  1. Je hebt een Unlimited- of Unlimited Plus-abonnement van T-Mobile. Heb je een kleinere bundel? Voor slechts € 2 p/mnd kun je 5G als optie toevoegen.
  2. Je hebt een 5G-telefoon, zoals de Samsung Galaxy S20, OnePlus Nord of Sony Xperia 1 II. Lees hier alles over de laatste 5G-telefoons.
  3. Je bent in een gebied met 5G-dekking. In het grootste deel van Nederland is het 5G-netwerk van T-Mobile al beschikbaar. Eind 2020 is dit netwerk landelijk dekkend. Bekijk hier onze 5G-kaart.

Hand in hand: 4G en 5G

Kun je ons 5G-netwerk nog niet gebruiken? Geen probleem. Je bent dan gewoon verbonden via ons meest bekroonde 4G-netwerk. Hiermee heb je overal in Nederland snel en stabiel internet op je telefoon.

Deel dit artikel