Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Fit in 7 minuten met 7 Minute Workout: mijn ervaringen

16-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een intensieve workout van 7 minuten die je overal kan doen en gelijk staat aan een training van een uur. Klinkt goed, toch? Ik probeerde het voor je uit met 7 Minute Workout. Kan het mijn training met dumbels, halterschijven of kettlebell vervangen? Lees mijn ervaringen!

7 Minute Workout

Herken je dat? Je wilt graag trainen maar er is geen sportschool in de buurt. Of net wanneer je op je fiets wil stappen, komt de regen met bakken uit de hemel. Met mijn lichte sportverslaving vind ik dat heel frustrerend. De gratis app ‘7 Minute Workout’ (in Google Play en App Store) helpt me gelukkig hierbij. Je doet twaalf oefeningen in een bepaalde volgorde. Elke workout duurt dertig seconde, met daartussen een pauze van tien seconde. Verschillende wetenschappers hebben de effectiviteit van deze routine bevestigd! Ik ben geen wetenschapper, maar de workout geeft mij een voldaan gevoel. De oefeningen verschillen van jumping jacks tot push ups en squats.

Pluspunten
+ Je kunt de workouts overal doen
+ Fijne stembegeleiding
+ De app helpt met je oefeningen en doelstellingen
+ Je kunt ook een andere training bijhouden in de app

Minpunten
– Voor fanatieke sporters is de workout te licht
– Dezelfde oefeningen in dezelfde volgorde: dit kan je gaan vervelen

7 minute workout ervaringen

Mijn 7 Minute Workout ervaringen
Ik ben heel tevreden met de app. Het werkt eenvoudig, omdat je de oefeningen overal kan doen: thuis in je woonkamer, in een park, of op je hotelkamer. Ideaal als je op vakantie bent! Je kunt in de app zien hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. 7 Minute Workout houdt voor je bij welke doelstellingen je behaald hebt en nog wilt behalen. Vanaf €1,99 kan je de app ook uitbreiden met andere oefeningen.
Ook erg leuk is dat de app je gemotiveerd weet te houden. Bij iedere training die je mist, verlies je namelijk één van je drie harten. Als ze op zijn, kun je de app niet meer gebruiken. En dat wil je natuurlijk niet!

Zelf gebruik ik 7 Minute Workout alleen nog als ik op vakantie ben. Ik heb namelijk geprobeerd de oefeningen thuis meerdere keren achter elkaar te doen, maar dat ging mij vervelen. Het aanmaken van endorfine is mijn verslaving geworden, daarom ga ik liever hardlopen of thuis intensief aan de slag met oefeningen met extra accessoires. Om terug te komen op mijn test: zijn mijn dumbels, halterschijven en kettlebell dus overbodig? Nee, maar tijdens mijn reisjes worden ze wel vervangen door 7 Minute Workout!

Kortom: de app is aan te raden voor sporters die snel buiten de sportschool oefeningen willen doen. De meer fanatieke sporters kunnen voor echte voldoening de app uitbreiden of extra oefeningen doen met apparaten.

Download 7 Minute Workout (gratis):

download-app-store

download-android

Deel dit artikel