Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Blijf leren en laat je inspireren door deze 7 podcasts voor ZZP’ers

17-08-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
17-08-2020 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Ben je als ZZP’er lekker aan de slag, maar vind je het moeilijk om écht gemotiveerd te blijven met je eigen bedrijf of de opdrachten die je binnenkrijgt? Logisch. Als ZZP’er heb je tenslotte geen baas die jou een peptalk kan geven om weer eens goed gemotiveerd te raken, dat moet je zelf doen. Een handige manier om jezelf eens goed te motiveren of te inspireren, is door naar inspirerende podcasts te luisteren.

Geen idee waar je moet beginnen? We hebben een paar interessante podcast shows voor je uitgezocht. Van persoonlijke verhalen tot interessante kennis waar je écht iets aan hebt als ondernemers. Luisteren maar!

Leef Je Mooiste Leven

Als je een beetje bekend bent in zelfhulp, ontwikkeling of ooit op zoek bent geweest naar informatie over ondernemen, is de naam Michael Pilarczyk vast en zeker wel eens voorbij gekomen. Hij is personal performance teacher, schrijver en spreker op het gebied van zelfontwikkeling. Maar ook op zakelijk succes helpt hij ondernemers: en dat doet hij onder andere in zijn podcast Leef Je Mooiste Leven.

De afleveringen gaan  over – hoe kan het ook anders – zelfontwikkeling, mindfulness, geld verdienen, communicatie en keuzes maken. Een paar belangrijke punten die een ondernemer zeker verder kunnen helpen in zijn of haar ontwikkeling.

De podcast is te beluisteren op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

PorteRenee

Ondernemen staat onlosmakelijk verbonden met geld verdienen. En hoe fijn is het om eens te horen hoe anderen dit precies doen? Of het nou gaat over het aflossen van een hypotheek, een weekbudget instellen, sparen of kinderen: alles komt hier aan bod. PorteRenee leert je hoe geld je leven makkelijker en relaxter kan maken. Iets waar je als ZZP’er zeker wat aan kunt hebben, omdat geldstress je creativiteit alleen maar zal belemmeren.

De podcast is te beluisteren op Spotify en Google Podcasts.

Workjuice

Loop je vast in je productiviteit, wil je verhalen horen van andere ondernemers of tips om te beginnen met beleggen? Dan zit je bij de Workjuice podcast goed.

De presentatrices Tessa en Sharon vertellen over hun persoonlijke ervaringen en ontvangen interessante gasten in hun studio. Ze geven je de kneepjes van het vak en leren je bijvoorbeeld alle feiten en fabels kennen over productiviteit. Iets waar je als ZZP’er zeker iets aan hebt.

De podcast is te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Digital Dialogues

Vraag je je als ondernemer wel eens af hoe je elke dag gemotiveerd aan je bedrijf kunt werken? Of hoe je eigenlijk een succes bedrijf opzet, medewerkers aanneemt én geïnspireerd blijft? Presentatrice Meike de Jong behandelt deze vragen in de Digital Dialogues podcast, die beantwoord worden door experts van grote bedrijven als Buienradar, PicNik en L’Oréal.

De podcast is te beluisteren op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

How To Fail

Bang om fouten te maken met je onderneming? Dan is deze podcast echt iets voor jou. Hosts Kirsten en Justina interviewen in elke aflevering iemand waarbij het ondernemen niet bepaald van een leien dakje ging. Ze hebben soms aardig wat tegenslagen gekregen, maar wisten daar wel weer bovenop te komen. En juist dat maakt het interessant, de succesverhalen kennen we immers allemaal wel.

De podcast is te beluisteren op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

Second Life

Host Hillary Kerr begon haar carrière als freelance journalist, maar inmiddels kan ze zichzelf co-founder noemen van het Who What Wear platform. In de podcast ontvangt ze interessante gasten die hun carrière volledig omgooiden en iets nieuws begonnen.

Luister naar de interessante verhalen en drukke levens van de gasten en wie weet durf jij straks zelf de stap te zetten om je carrière compleet om te gooien.

De podcast is te beluisteren op Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts.

Tim Ferris Show

Tim Ferris kan natuurlijk niet in dit rijtje achterblijven. We kunnen de beste man misschien wel de meest succesvolste ondernemer ooit noemen, dankzij zijn boek The Four Hour Workweek. Een boek dat levens heeft doen veranderen. Mocht je zijn boek al hebben gelezen, maar nog niet uitgeleerd zijn van deze inspirerende man? Dan is deze podcast zeker aan te raden.

In zijn show ontvangt hij bijzondere gasten zoals Arnold Schwarzenegger, LeBron James en Jamie Foxx om over hun succes te praten.

De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Deel dit artikel