Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Deze accu kan je smartphone binnen enkele seconden opladen

24-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
24-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Wetenschappers aan de University of Central Florida (UCF), hebben een accu ontwikkeld die meer capaciteit heeft en stukken sneller op kan laden dan traditionele batterijen. Het gaat echter nog wel om een prototype, waardoor het product nog niet klaar is om echt in onze smartphones, elektrische auto’s en thuisbatterijen terecht te komen.

Maar mocht de ontwikkeling van de accu zich succesvol voortzetten, dan kan dat veel betekenen van hoe we met onze energie omgaan. Het opslaan van elektriciteit kan hierdoor vele male efficiënter gebeuren. De capaciteit wordt groter, waardoor met dezelfde ruimte meer energie opgeslagen kan worden. Daardoor krijgen elektrische auto’s een grotere actieradius en gaan onze smartphones ook langer mee.

Wat ook scheelt, is dat de batterij volgens de wetenschappers supersnel kan worden opgeladen. Een elektrische auto ligt nu nog uren aan de lader, maar deze batterij kan binnen een paar minuten helemaal vol zijn. Onze smartphones kunnen wellicht zelfs binnen enkele seconden opgeladen worden. En, niet onbelangrijk, de levenscyclus belooft ook behouden te blijven: na 30.000 keer opladen moet de batterij nog zo goed als nieuw zijn.

Om van de batterij een commercieel aantrekkelijk product te maken, moet de technologie nog wel verder ontwikkeld worden. Het prototype laat echter wel veelbelovende resultaten zien, zeggen de wetenschappers.

Deel dit artikel