Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Acer komt met een kastje dat de luchtkwaliteit in huis checkt

24-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
24-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De luchtkwaliteit in huis is erg belangrijk voor je gezondheid. Als er onvoldoende zuurstof is, kun je hoofdpijn krijgen en te droge lucht kan leiden tot bijvoorbeeld huidklachten. Dit nog los van de aanwezigheid fijnstof dat slecht is voor je longen. Maar hoe weet je of de luchtkwaliteit in je huis oké is? Acer heeft daar een apparaatje voor gemaakt.

De Acer Air Monitor zet je in je woonkamer neer en vervolgens meet hij continu temperatuur, luchtvochtigheid, het CO2-gehalte, de aanwezigheid van fijnstofdeeltjes PM 2.5 en PM10 en het gehalte aan zogenaamde vluchtige organische stoffen. Op basis daarvan bepaalt het kastje de luchtkwaliteit en geeft hij deze weer door op te lichten in een bepaalde kleur.

Als er iets niet in orde is, dan verandert de Air Monitor van kleur, maar daarnaast krijg je een notificatie op je smartphone. Handig, want zelfs als je niet thuis bent kun je op de hoogte worden gehouden van problemen met de lucht in huis.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over een felbrandend lampje op het apparaat als je ’s avonds het licht uit doet. Als het donker is in de kamer, brandt de gekleurde verlichting ook niet.

Acer heeft nog niet bekend waar en wanneer de Air Monitor precies in de verkoop gaat. De prijs is ook nog niet bekend. Even geduld dus nog.

Deel dit artikel