Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

De Aging Suit laat je voelen hoe het is om bejaard te zijn

06-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Als je denkt aan een exoskelet, dan komt misschien het beeld van een futuristische supersoldaat met ongekende krachten bij je naar boven. De R70i Aging Suit van Genworth doet echter iets totaal anders.

Dit exoskelet laat je namelijk voelen hoe het is als je veertig jaar ouder zou zijn. Het pak voegt gewicht toe, beperkt je bewegingsvrijheid en simuleert een aantal kwalen die bij de leeftijd horen. Denk aan beperkt zicht, dat zo realistisch mogelijk wordt gemaakt door middel van een virtual reality-headset. Daarnaast kan de R70i Aging Suit-headset ook groene of grijze staar simuleren.

Daar blijft het niet bij: ook hoorproblemen (gesimuleerd met koptelefoons) en bewegingsproblemen voelen levensecht. Denk aan afasie, waarbij je woorden niet goed meer kunt verstaan en ook je eigen spraak onduidelijker wordt. Daarnaast werken de motoren van het pak flink tegen, zodat je aan den lijve kunt ondervinden hoe iemand met reuma zich voelt.

Het doel van Genworth is niet om mensen bang te maken, maar wel om begrip te kweken voor ouderen die last hebben van verschillende kwalen en problemen. Daarnaast is het goed om te weten waar je last van kunt krijgen, zodat je al bij de eerste symptomen al aan de bel kunt trekken.

Deel dit artikel