Populaire zoekopdrachten

airbnb nederlandse kust
Overzicht Entertainment

De vijf Nederlandse Airbnb’s met mooiste stranduitzicht

05-08-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-08-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Om je te inspireren voor de warme zomerdagen, heb ik een top 5 Airbnb’s met het mooiste uitzicht op het Nederlandse kust voor je samengesteld.

Dat je met Airbnb fijne accommodaties in het buitenland kan boeken, wist ik al lang. Onlangs verkoos ik een appartement boven een hotel in Barcelona, omdat ik het wel fijn vind om bijvoorbeeld een eigen keukentje te hebben (handig voor ontbijt!). Maar wist je dat ons eigen land ook barst van de Airbnb’s? Met het oog op een lange nazomer heb ik de vijf fijnste plekjes met uitzicht op het Nederlandse kust op een rij gezet. Wakker worden op het strand!

1 zandvoort

1. Must-sleep aan de Nederlandse kust: strandhuisje in Zandvoort

Dit kleine huisje van Julie nodig toch uit om een paar dagen in te onthaasten? Het keukentje, woonkamer en badkamer zien er netjes en goed gestyled uit. En – het belangrijkste – na drie keer struikelen val je met je neus in het Zandvoortse zand. Tel hier de BBQ die je tot je beschikking hebt én het adembenemende uitzicht bij op, dan begrijp je waarom deze met stip op de eerste plek staat.

2 scheveningen

2. Knus appartement naast het Scheveningse Kurhaus

Omdat ik zelf uit Den Haag kom, heeft deze Airbnb een streepje voor. Ik zou zelf maar al te graag verblijven in dit lichte en nette appartement met balkon. Wat het hippe huisje van Sylvia helemaal uniek maakt, is het uitzicht over het strand gecombineerd met het Kurhaus, dat al sinds 1887 deel uitmaakt van de Scheveningse skyline. Volgens mij een ideale slaapplek voor een romantisch weekendje weg!

3 hoek van holland

3. Luxe slapen in de duinen van Hoek van Holland

De grote voordelen van Eva’s moderne woning zijn natuurlijk het wijdse uitzicht en de ruimte die je binnen hebt. Maar stiekem vind ik het ’t leukst dat je vanaf je balkon zomaar vossen en konijntjes kan spotten! De boulevard van Hoek van Holland doet daarbij niet onder aan die van Scheveningen, dus een aanrader voor een aantal nachtjes weg in eigen land.

4 zandvoort

4. Strand-uitzicht vanuit elk raam in Zandvoort

Of je nu vanuit de woonkamer of de slaapkamer naar buiten kijkt: je zult hier altijd de zee zien. Het aquablauwe van de zee vind ik leuk verwerkt in alle accessoires van het appartement en de bedden zien er uit om lekker op neer te ploffen. Er is genoeg ruimte voor vier personen, wat deze Airbnb tot een gezellige uitvalsbasis maakt voor een vriendenuitje.

5 noordwijk

5. Loungen op een Noordwijks balkon

Bij een zomerse avond hoort wat mij betreft een wijntje, wat hapjes, een uitzicht op zee en dat ’t liefst op een loungeplek. En dat hoeft niet altijd bij een dure strandtent! Zo denkt Jessica er ook over, en dus is haar kleine balkonnetje een superplek om in de chillmodus te komen. De fles wijn en het BBQ-vlees komt uit je eigen koelkast, dus dat scheelt flink in de kosten.

Ik heb meteen zóveel zin in een paar nachtjes er op uit! Met deze tips hoop ik jou geïnspireerd te hebben voor een weekendje naar de kust.

Deel dit artikel