Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Vliegtuigbouwer Airbus komt eind 2017 met prototype vliegende auto

17-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
17-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Een prototype van een vliegende auto moet eind 2017 klaar zijn. Dat heeft de topman van vliegtuigbouwer Airbus gezegd, meldt Reuters. Het bedrijf heeft vorig jaar al een aparte tak opgericht om het concept van een vliegende auto te testen.

Het bedrijf wil met de auto meerdere passagiers meenemen die, net als de vliegende taxi van Uber, een ritje kunnen boeken via een app. Net zoals een helikopter moeten de auto’s van Airbus verticaal kunnen opstijgen en landen, wat ze geschikt maakt voor gebruik in steden.

Hoewel het bedrijf nog in de experimentele fase zit, zou Airbus de vliegende auto zeer serieus nemen. Het prototype dat het bedrijf eind dit jaar wil presenteren, zal geschikt zijn om één persoon te vervoeren. Uiteindelijk moeten er meerdere personen in de vliegende auto van het bedrijf plaats kunnen nemen.

De vliegende auto zou veel op kosten kunnen besparen. Bruggen, tunnels en andere infrastructuur zijn immers niet meer nodig. Om de vliegende auto te ontwikkelen, kijkt het bedrijf met veel interesse in technologie die gebruikt wordt voor zelfrijdende auto’s.

Deel dit artikel