Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Ajax heeft vanaf nu een FIFA-speler onder contract

23-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
23-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

De nieuwste aanwinst van Ajax is de 23-jarige professional Koen Weijland. Een hele goede voetballer is hij echter niet. Tenminste: niet op het veld. Wel op de bank. Hij is namelijk een professionele FIFA-speler. En voortaan speelt hij dus op FIFA-toernooien namens Ajax.

Een interessante stap in een grotere ontwikkeling: de wereld van esports (professioneel gamen) en de gewone sportwereld beginnen steeds dichterbij elkaar te komen. En in Nederland ontplooien voetbalclubs dus allemaal initiatieven op dat vlak. Het afgelopen jaar organiseerden een aantal clubs al voetbaltoernooien, nu stellen ze dus ook spelers onder contract om de eer van de club ook op digitaal vlak te verdedigen.

PSV organiseert dit najaar een grote zoektocht naar een FIFA-speler. Ajax heeft er dus eentje in het geheim geworven. En het wachten is tot andere clubs stappen nemen op dit vlak.

Nummer 39

Weijland is in ieder geval heel blij. “Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Ik ben ervan overtuigd dat ik als YouTuber en FIFA e-sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken”, laat hij weten.

Weijland heeft ook officieel wedstrijdshirt gekregen van Ajax. Hij zal spelen als nummer 39.

Deel dit artikel