T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

apple a15 bionic chip
Overzicht Mobiel

Zó goed is de Apple A15 Bionic processor

31-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
31-05-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De Apple A15 Bionic chip is de beste processor voor smartphones van dit moment. Lees hier alles over de eigenschappen en voordelen van de Apple A15 Bionic chip, die je terugvindt in de nieuwste modellen van de iPhone.

Wat is een processor?

Een processor is het brein van je smartphone. Hij stuurt alle handelingen op je telefoon aan. Hoe sneller de processor, hoe meer berekeningen hij kan doen. En hoe meer berekeningen hij kan doen, hoe sneller je telefoon is. Een processor wordt ook wel een chip of chipset genoemd.

apple a15 bionic chip processor

De Apple A15 Bionic chip: de chip van de nieuwe iPhone modellen

De Apple A15 Bionic processor is de chipset van de nieuwe iPhone modellen. Deze processor zit in de iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 mini en de derde generatie iPhone SE uit 2022.

iPhone 13

Met de iPhone 13 geniet je van alle voordelen van de geavanceerde Apple A15 Bionic processor. Stel snel je favoriete exemplaar samen!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Groen Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit

Wat maakt de Apple A15 Bionic chip zo goed?

De nieuwste smartphones van Apple staan bekend als snelle telefoons waarop je je apps vloeiend kunt bedienen. Maar wat is de rol van de Apple A15 Bionic chip?

De krachtigste processor van dit moment

De Apple A15 Bionic chip is maar liefst 62 procent sneller dan andere processors. Dit is nog beter dan de 50 procent die Apple zelf voorspelde. De Apple A15 Bionic chip is daarmee de krachtigste processor van dit moment.

Zeer goede specificaties

De Apple A15 Bionic chip heeft 15 miljard transistors, die de hele tijd berekeningen uitvoeren. De processor is geproduceerd op 5 nanometer. Hoe korter de afstand tussen transistors, hoe effectiever en zuiniger de processor is.

De Apple A15 Bionic chip heeft maar liefst 3,2 miljard transistors meer ten opzichte van zijn voorganger. En de processor kan 15,8 biljoen berekeningen per seconde verwerken. Alles is erop gericht om zo snel mogelijk en zo zuinig mogelijk taken uit te voeren. Daardoor starten apps snel op.

Erg zuinig

De Apple A15 Bionic processor start apps razendsnel op en voert ook zware taken probleemloos uit. Maar dat is nog niet alles. De A15 Bionic chip is aangepast op de chemische samenstelling van de nieuwste batterijen. Dit zorgt er voor dat telefoons als de iPhone SE een langere batterijduur hebben.

Extra goede cameramogelijkheden

Ook op cameragebied maakt de Apple A15 Bionic chip meer mogelijk. Mede door deze processor hebben telefoons als de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 de meest geavanceerde camerasystemen voor de iPhone ooit. De iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max hebben een groothoek-, ultragroothoek- en een telelenscamera waarmee je mooiste foto’s en video’s maakt.

Dankzij de razendsnelle A15 Bionic chip komen ook de geavanceerde camerafuncties goed tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan de Smart HDR 4, waarmee de camera aanpassingen maakt met contrast en kleur. Zo komen bijvoorbeeld personen mooi tot hun recht. Of wat dacht je van Deep Fusion? Daarbij verwerkt de camera verschillende beelden pixel voor pixel. Alles voor een optimaal resultaat op het gebied van textuur en details.

Voor video’s heeft de A15 Bionic chip van Apple een beeldsignaalprocessor die zorgt voor betere video’s met minder ruis. Ook bij weinig licht zie je nog een uitstekende witbalans.

Goed beveiligd

Over veiligheid en privacy hoef je je dankzij de A15 Bionic chip ook geen zorgen te maken. Apple maakt gebruik van de Secure Enclave. Dit is een veiligheidssysteem op de processor. De Secure Enclave zorgt voor een extra veiligheidslaag om je data te beschermen.

Ook genieten van de Apple A15 Bionic chip?

Ben je enthousiast over alle voordelen en handige functies van de Apple A15 Bionic chip? Dat snappen we helemaal. Bij T-Mobile vind je een groot aantal telefoons van Apple die draaien op deze supersnelle processor. Ga voor een van de nieuwste iPhone modellen en geniet van de lange batterijduur, topkwaliteit van de camera’s, goede privacy en de hoge snelheid.

iPhone SE

De betaalbare iPhone SE heeft de zeer geavanceerde Apple A15 Bionic processor, net als alle exclusieve iPhone 13 modellen. Stel nu je ideale iPhone SE samen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone SE Zwart
Deel dit artikel