T-Mobile blog Founders blog
opvouwbare beeldschermen Samsung Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4
10-08-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Samsung Galaxy Z Fold4 & Galaxy Z Flip4: zo werken de opvouwbare schermen

10-08-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

Samsung heeft twee nieuwe opvouwbare telefoons aangekondigd. De Samsung Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4. Wat deze opvouwbare telefoons zo uniek maakt? Behalve dat je ze kunt opvouwen, hebben beide telefoons ook haarfijne schermen. In dit blog lees je hoe de schermen werken, wat je ermee kunt én wat ze zo goed maakt.

Even voorstellen

De Samsung Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4 zijn twee nieuwe, opvouwbare telefoons van Samsung. Ze volgen de Samsung Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3 op. Beide telefoons barsten van de krachtige hardware en goede camera’s. Maar het zijn natuurlijk de opvouwbare schermen die de show stelen. Ze zijn beide bij T-Mobile verkrijgbaar vanaf 10 augustus 2022.

Samsung Galaxy Z Fold4

De opvouwbare Samsung Galaxy Z Fold4 is in alle opzichten state of the art. En als je ‘m uitklapt, heeft hij ook nog eens een extra groot scherm. Ideaal om meerdere apps tegelijk te gebruiken.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy Z Fold 4 Zwart Samsung Galaxy Z Fold 4 Groen

Alles over de schermen van de Galaxy Z Fold4

De Samsung Galaxy Z Fold4 lijkt op het eerste gezicht misschien op een normale telefoon. Het tegendeel is waar. Niet alleen is de telefoon uitklapbaar, de twee schermen zijn ook nog eens van de hoogste kwaliteit.

Normaal scherm

De Galaxy Z Fold4 heeft een 6,2 inch scherm met een hoge resolutie van 2316 x 904 pixels. Dit scherm is iets smaller dan een gewoon telefoonscherm. Fijn, want zo past hij opgevouwen makkelijk in je zak of zijvakje van je tas. Het Dynamic Amoled 2X display is daarnaast een echte uitblinker door de hoge helderheid en felle kleurweergave.

Een ander voordeel is dat het scherm een adaptieve verversingssnelheid van 120 Hz heeft. Dit betekent dat de snelheid van je scherm zich aanpast aan je gebruik. Ben je aan het streamen? Dan zorgt de hoge verversingssnelheid ervoor dat het beeld extra vloeiend afspeelt. Lees je het nieuws? Dan gebruikt de telefoon een lagere verversingssnelheid waardoor je batterij bespaart.

opvouwbare beeldschermen Samsung Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4 telefoons

Eigenschappen van het opvouwbare scherm

Vouw je de telefoon uit, dan komt er een 7,6 inch scherm tevoorschijn met een hoge resolutie van 2176 x 1812 pixels. Doordat het scherm bijna vierkant is, heeft het veel weg van een tablet. Door het Dynamic Amoled 2X display met een verversingssnelheid van 120 Hz kun je eindeloos films kijken en sportwedstrijden streamen zonder haperingen. Ook fijn: het grote scherm is te gebruiken met S Pen. Ideaal voor aantekeningen!

Dit kun je met het opvouwbare scherm van de Galaxy Z Fold4

Met de Samsung Galaxy Z Fold4 heb je de mogelijkheid tot Flex Mode. Dit is een functie waarmee je meerdere apps naast elkaar kunt gebruiken. Zo kun je appen of mailen terwijl je ondertussen naar je favoriete voetbalclub of lievelingsserie kijkt. Of je kunt makkelijk aantekeningen maken terwijl je naar een presentatie kijkt. Multitasken was nog nooit zo makkelijk.

Alles over de schermen van de Galaxy Z Flip4

Zoek je een opvouwbare telefoon die een slag kleiner is? De Samsung Galaxy Z Flip4 past zelfs in je kleinste broekzak. Lees hier wat de voordelen zijn.

1 klein scherm

Het 1,9 inch Super Amoled scherm van de ingeklapte Samsung Galaxy Z Flip4 is klein maar fijn. Dit scherm is met zijn 260 x 512 pixels en verversingssnelheid van 60 Hz ideaal om snel te reageren op appjes of makkelijk een foto te maken.

Inklapbaar scherm

Is de Galaxy Z Flip4 uitgeklapt? Dan lijkt het net een gewone telefoon met een groot scherm aan de voorkant. Dit is het 6,7 inch Dynamic Amoled 2X scherm van 2600 x 1080 pixels. Dit heeft een verversingssnelheid tot 120 Hz en is adaptief. Het scherm past zich dus aan op je gebruik.

Mogelijkheden met de twee schermen

De mogelijkheden met de twee schermen zijn eindeloos. Zo kun je met het kleine diplay snel reageren op appjes, terwijl je met het uitgeklapte scherm uitgebreid spellen kunt spelen, series on demand kunt kijken of het web kunt af surfen. Zet je je uitgeklapte telefoon in een hoek van 90 graden, dan kun je hem rechtop zetten om foto’s te maken. Tegelijkertijd kun je met het andere deel van het scherm ondertussen de camera-instellingen aanpassen. Handig!

Samsung Galaxy Z Flip4

De inklapbare Samsung Galaxy Z Flip4 is heel compact, maar heeft een zeer groot scherm dat je kunt uitvouwen. Op het kleine scherm beantwoord je appjes, op het grote scherm stream je als vanouds!

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy Z Flip 4 Zwart Samsung Galaxy Z Flip 4 Blauw Samsung Galaxy Z Flip 4 Rosé Goud

Vergelijking schermspecificaties Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4

Wil je de schermen van de Samsung Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4 met elkaar vergelijken? Ontdek hier alle specificaties.

 Samsung Galaxy Z Fold4Samsung Galaxy Z Flip4
Formaat scherm (ingeklapt)6,2 inch1,9 inch
Resolutie scherm (ingeklapt)2316 x 904 pixels260 x 512 pixels
Schermtype scherm (ingeklapt)Dynamic Amoled 2XSuper Amoled
Verversingssnelheid (ingeklapt)120 Hz60 Hz  
Formaat scherm (uitgeklapt)7,6 inch6,7 inch
Resolutie scherm (uitgeklapt)2176 x 1812 pixels2600 x 1080 pixels
Schermtype scherm (uitgeklapt)Dynamic Amoled 2XDynamic Amoled 2X
Verversingssnelheid (uitgeklapt)120 Hz120 Hz
Extra’sUitgeklapt scherm ondersteunt S Pen 

Opvouwbare telefoon kopen?

Welke opvouwbare Samsung telefoon kies jij? Sla snel je slag, want als je een van de telefoons voor 2 oktober koopt, krijg je een Samsung Galaxy Watch 5 LTE t.w.v. € 349 cadeau.

Samsung Galaxy Z Fold4

De opvouwbare Samsung Galaxy Z Fold4 is in alle opzichten state of the art. En als je ‘m uitklapt, heeft hij ook nog eens een extra groot scherm. Ideaal om meerdere apps tegelijk te gebruiken.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy Z Fold 4 Zwart Samsung Galaxy Z Fold 4 Groen
Deel dit artikel