T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Amazon komt met een eigen muziekstreamingdienst: Amazon Music Unlimited

12-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
12-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het Amerikaanse online warenhuis Amazon gaat de concurrentie aan met Spotify, Apple Music en alle andere mudziekstreamingdiensten. Het bedrijf lanceert namelijk zijn eigen variant: Amazon Music Unlimited. De advertentievrije dienst wordt in de Verenigde Staten beschikbaar voor 10 dollar per maand, maar er zijn ook goedkopere varianten.

Leden van Amazon Prime, de premiumdienst van de webwinkel, betalen twee dollar per maand minder. Maar Amazon brengt heeft ook al een tijdje zijn eigen speakers: de Amazon Echo. Als je enkel op deze apparaten naar de muziek van Amazon wilt luisteren, betaal je slechts 4 dollar per maand. In die speakers bevindt zich de slimme assistent van Amazon: Alexa. Het idee eracht is dat je haar gewoon kunt vragen om een bepaald nummer of playlist te spelen. Superhandig!

Net zoals andere streamingdiensten zijn er tientallen miljoenen nummers te vinden die bij de normale abonnementen op elk apparaat te vinden zijn. Gebruikers kunnen nummers ook bewaren door te te downloaden, waardoor ze ook offline te beluisteren zijn.

Hoeveel klanten Amazon aan zich kan binden, zal de komende tijd blijken. Met de goedkope varianten heeft het gebruikers in ieder geval een reden gegeven om over te stappen. In eerste instantie komt Amazon Music Unlimited enkel naar de VS, later dit jaar volgen ook enkel Europese landen. Plannen voor Nederland zijn er helaas (nog) niet.

Deel dit artikel