Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Netflix-concurrent Amazon Prime Video vanaf nu beschikbaar in Nederland

14-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
14-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Amazon heeft zijn eigen videodienst, Amazon Prime Video, beschikbaar gemaakt in Nederland. Abonnees van de dienst krijgen toegang tot de serie- en filmbibliotheek van Amazon met drama, documentaires en eigen producties. Ook biedt het bedrijf een aantal titels van grote filmstudio’s aan. Onder de originele Amazon-titels bevinden zich onder meer titels als Transparent, Mozart in the Jungle en The Man in the High Castle.

Fans kunnen gaan genieten van The Grand Tour, het autoprogramma met het voormalig presentatieteam van Top Gear. Amazon Prime Video te bekijken via de website van Amazon en via apps voor iOS en Android. Gebruikers kunnen video’s ook downloaden om onderweg offline te kijken. Daarnaast zijn er ook apps voor smart TV’s, maar een app voor de Apple TV ontbreekt.

Met de introductie van Amazons videodienst is de keuze om een videodienst weer wat groter geworden. In Nederland zijn onder meer ook de betaalde videodiensten Netflix en Videoland Unlimited beschikbaar. Zij krijgen er nu dus een concurrent bij. Welke dienst je wil kiezen, hangt waarschijnlijk af van het totale aanbod, het aanbod van originele series zoals The Grand Tour en de prijs. Je kunt Amazon Prime Video uitproberen voor 2,99 euro. Een abonnement kost 5,99 euro per maand.

Deel dit artikel