Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Amerikaanse NBA komt met wekelijkse basketbalwedstrijd in virtual reality

21-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gaat elke week een wedstrijd uitzenden in virtual reality. Bezitters van een Samsung Gear VR kunnen een abonnement nemen op de dienst, waardoor ze het komende seizoen elke week een verse video kunnen bekijken.

De sportcompetitie werkt daarvoor samen met het bedrijf NextVR, dat zich onder meer richt op virtual reality voor sportwedstrijden. Het bedrijf plaatst daarvoor camera’s aan de zijlijn, waardoor je een beeld van 180 graden hebt. Je hoeft dus niet op een draaiende bureaustoel te gaan zitten, maar kunt de livestreams dus ook gewoon thuis op de bank bekijken.

Omgerekend kost het abonnement, dat je ook gewoon vanuit Nederland kunt afsluiten, ongeveer 200 euro. Daarbij krijg je ook toegang tot alle gewone livestreams en tv-programma’s die de NBA maakt. Op donderdag 27 oktober zorgt de NBA er wel voor dat je de dienst al kunt uitproberen. De wedstrijd die dan gespeeld wordt is gratis te volgen. Natuurlijk heb je wel een Samsung Gear VR en bijbehorende geschikte telefoon nodig.

Deel dit artikel