T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

among us tips
Overzicht Entertainment

Among Us-tips: zo ben je supersnel een pro!

14-01-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-01-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat is Among Us?

Among Us is een soort Wie is de Mol?-spelletje op een ruimteschip. Spelers worden onderverdeeld in Crewmembers en één of meerdere Impostors. Bemanningsleden weten alleen niet welke speler tot welke groep behoort. Doel? Sabotageacties ongedaan maken en uitvinden wie de bedriegers zijn! Dat gaat in rondes, die tussen de één en vijf minuten duren.

Among Us-tips voor Crewmembers

Hoe je het spel goed speelt, hangt af van welke rol je op het ruimteschip speelt. Ben je een Crewmate? Dan zijn deze Among Us-tips voor jou.

Voer je taken altijd goed uit

Je doel als Crewmember is om ervoor te zorgen dat jullie reis soepel verloopt. Daarvoor moet je taken uitvoeren in één van de vele ruimtes van jullie ruimteschip. Je wilt na een moord natuurlijk niet door je medereizigers ten onrechte worden aangewezen als Impostor. Voer je taken dus altijd zo goed mogelijk uit! Zo verklein je de kans dat jullie schip bijvoorbeeld zonder zuurstof komt te zitten. Bovendien win je als groep het spel als jullie je taken afronden.

Meer weten over welke taken je kunt uitvoeren? En hoe je dit het beste doet? Bekijk deze video met Among Us-tips over uit te voeren taken:

Beweeg in groepen

Impostors kunnen je omleggen. Maar ben je met een groep? Dan zal zo’n ‘Mol’ dat niet zo snel doen. Zo is ie immers makkelijk te ontmaskeren. Vorm een collectief met andere spelers en blijf bij elkaar om taken uit te voeren.

Goed om te weten: er zijn altijd tussen de één en drie Impostors. Zijn er twee indringers? Dan moet je met zijn vijven zijn om veilig te zijn. Maar herinner jezelf ook: Impostors kunnen onderling ook samenwerken en zo meerdere spelers tegelijkertijd omleggen. Leg dan maar eens uit dat jij het écht niet was.

among us tips slim spelen

Check de voortgang van uitgevoerde taken

Elke speler op het ruimteschip kan taken uitvoeren. Hou de taakbalk goed in de gaten en check regelmatig welke speler welke taken uitvoert. Kijk daarbij ook hoe lang hij daarover doet. In het uitvoeren van sommige taken, zoals het starten van de reactor, zit veel tijd. Klaart iemand zogenaamd in een seconde deze klus? Grote kans dat dit een indringer is! Nadeel: het is niet altijd mogelijk om de voortgangsbalk te tonen. Bij de start van het spel kan ervoor gekozen worden deze te verbergen. Een voordeel voor Impostors.

Ook een handige Among Us-tip: Crewmates delen gemeenschappelijke taken. Zie je iemand zo’n ‘common task’ uitvoeren die jij niet hebt? Dan is dit vrijwel zeker een Impostor!

Dit filmpje helpt je taken op indringers te checken:

Among Us-tips voor Impostors

Ben jij als Impostor ingedeeld in The Skeld, Polus of Mira HQ, de verschillende levels van het spel? Ook dan zijn er handige Among Us-tips die je helpen het spel te winnen. Dit zijn ze!

Slim zogenaamd taken uitvoeren

Alleen Crewmates kunnen taken uitvoeren. Als Impostor is het daarom je doel om anderen ervan te overtuigen dat ook jij taken uitvoert. Hoe je de rest deze indruk geeft?

  • Sta stil op de plek van de taak en wacht er een tijdje. Zo wek je de schijn op dat je de taak écht uitvoert. Let op: doe dit niet bij taken die veel langer duren. Werk je in een paar seconden zogenaamd een taak af die in werkelijkheid veel langer duurt? Dan riskeer je betrapt te worden.
  • Voer zogenaamd de taak uit in de buurt van een andere speler: het perfecte alibi!

Deze video helpt je met het ‘faken’ van taken:

Slim een moord plegen

Een Among Us-tip voor Impostors die vooral handig is aan het begin van een spel: een moord plegen terwijl je in een groep bent. Sta je met meerdere spelers bij elkaar? Bij een moord is het dan lastig te bepalen wie de dader is. Tip om spelers bij elkaar te krijgen: door bijvoorbeeld de reactor te saboteren. Die moet gemaakt worden en dus zullen Crewmembers snel reparatiewerkzaamheden starten. Sla toe zodra ze de werkzaamheden starten. Extra tip voor tijdens de Emergency Meeting: openlijk één van de Crewmates steunen door te zeggen dat die het sowieso niet was. Wie weet steunt die speler jou dan (onterecht) de rest van de game. Sneaky, hè?

Gedraag je als een Crewmate

Speel het spel zoveel mogelijk als een Crewmate. Zo wek je minder snel argwaan. Praat, stem en beschuldig alsof je zelf een Crewmate bent. Wees ook eerlijk en reageer niet te fel op beschuldigingen. En, altijd slim, het kan ook geen kwaad om soms een beetje naïef over te komen. Vraag andere spelers bijvoorbeeld op wie je moet stemmen.

Nog meer Among Us-tips voor Impostors? Deze video zet de beste twintig voor je op een rij:

Op deze apparaten kun je Among Us spelen

Sta je te popelen om Among Us te gaan spelen? Snappen we. Het is een van de leukste spelletjes om op afstand te spelen met je vrienden, familie en collega’s. Goed nieuws: je kunt het spel gratis spelen op je telefoon of tablet met Android of iOS. Je kunt het spel spelen op je nieuwe iPhone 13 Pro, maar ook op een OPPO A53s. Among Us spelen op je computer? Kan ook! De Windows-versie kost ongeveer € 4.

Deel dit artikel