T-Mobile blog Founders blog
android auto
Overzicht Mobiel

Alles over Android Auto

01-03-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-03-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Apparaten worden steeds slimmer. Van je telefoon en televisie tot de slimme thermostaat en stofzuiger. Je auto? Die kan natuurlijk niet achterblijven. Daarom hebben steeds meer nieuwe auto’s een slim autosysteem, zoals Apple CarPlay of Android Auto. In dit blog lees je alles over Android Auto.

Wat is Android Auto?

Android Auto is een slim autosysteem waarmee je jouw auto koppelt aan je Android-telefoon. Op die manier is je auto online en kun je op het scherm in het dashboard apps en functies van je smartphone gebruiken.

De mogelijkheden met Android Auto

Met Android Auto kun je met je auto allerlei functies gebruiken van je smartphone. We zetten de handigste voor je op een rij.

Navigeren met actuele verkeersinformatie

Met Android Auto is je auto ook onderweg op de digitale snelweg. Hij is verbonden met internet en zo heb je tijdens het navigeren (met Google Maps) actuele verkeersinformatie. Zo zie je waar de files zijn en checkt je auto continu of de snelste route nog altijd de snelste is. Op die manier zit je dus geen minuut te lang in je auto.

Veilig handsfree bellen via het geluidssysteem van je auto

Het is onveilig om achter het stuur je telefoon te gebruiken. Bovendien staat er een hoge boete op. Met Android Auto bel je op een veilige manier. Het ondersteunt Google Assistant en daarmee bedien je het door middel van spraakbesturing. Iemand bellen? Dat is geen probleem, want Android Auto gebruikt het geluidssysteem van je auto. Jij houdt je beide handen aan het stuur en kunt veilig bellen met thuis.

Muziek streamen

Je las het net al even: Android Auto is aangesloten op het geluidssysteem van je auto. Dit betekent dat je ook muziek kunt streamen van je telefoon naar je auto. Ideaal om je favoriete album tijdens een roadtrip te luisteren. Of om in de file een interessante podcast te luisteren om de tijd te doden.

Spraakgestuurd (WhatsApp-)berichtjes sturen

Appen achter het stuur: ook dat kan op een veilige manier met Android Auto. Met de Google Assistant-spraakbesturing kun je berichtjes dicteren en versturen. Handig om het thuisfront te laten weten dat je iets eerder thuis bent, omdat je de files slim hebt omzeild!

Handige Android Auto-apps

Met Android Auto gebruik je apps die op je telefoon staan. Niet alle apps zijn geschikt voor Android Auto, maar veel ook wel. Hieronder staat een greep uit de handigste Android Auto-apps die hierboven nog niet aan bod kwamen.

Flitsmeister: om je altijd aan de nieuwe snelheden te houden

Sinds vorig jaar zijn de verkeerssnelheden in Nederland flink gewijzigd. De maximumsnelheid is niet meer 130 kilometer per uur, maar 100. Flitsmeister is een handige app die je daarvan op de hoogte houdt. Zo voorkom je boetes en ben je veilig onderweg.

Waze: ideaal alternatief voor Google Maps

Gebruik je graag een alternatief voor Google Maps? Waze is een slimme keuze. Deze app toont actuele verkeersinformatie, weet waar er aan de weg wordt gewerkt en zorgt dat je altijd de snelste route rijdt.

Pocket Casts: altijd wat te luisteren onderweg

Een autorit kan voor je gevoel soms best lang duren. Met Pocket Casts kun je daar wat aan doen! Deze app biedt een heleboel podcasts aan. Zo heb je onderweg altijd wat interessants te luisteren en gaat de tijd een stuk sneller.

myTuner: extra veel radiozenders tot je beschikking

Ben je uitgekeken op de standaard radiozenders? Download dan myTuner op je telefoon. Via Android Auto heb je zo een heleboel extra radiozenders tot je beschikking. Ideaal om een zender te luisteren die helemaal aansluit op je muzieksmaak.

Meer inspiratie? In de Google Play Store zie je precies welke Android Auto-apps er allemaal zijn.

Welke auto’s ondersteunen Android Auto?

Steeds meer auto’s zijn geschikt voor Android Auto. Het slimme systeem bestaat sinds 2015. Is je auto van voor die tijd? Dan heb je sowieso geen Android Auto. Inmiddels ondersteunen auto’s van de meeste merken Android Auto. Hier check je een actuele lijst met alle auto’s die Android Auto ondersteunen.

android auto installeren

Android Auto installeren? Zo doe je dat!

Is jouw auto geschikt voor Android Auto? Sinds maart 2021 is Android Auto officieel beschikbaar in Nederland. Heb je de app geïnstalleerd? Tijd om in de auto te stappen. Dan geniet je onderweg van alle mogelijkheden uit dit blog.

App image
Android Auto
Rating starRating starRating starRating starRating star

Onmisbare slimme app voor onderweg met Maps, berichten en spraakopdrachten

Download deze app hier
Deel dit artikel