Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Smartwatches met Android Wear krijgen volgend jaar zijn eigen Play Store

30-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
30-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Smartwatches draaien op hun eigen besturingssysteem. In het geval van Android is dat Android Wear. Een issue daarbij is echter dat de smartwatch gekoppeld moet worden aan je telefoon: los kan hij bijna niet functioneren, omdat berichten bijvoorbeeld via je telefoon doorgestuurd worden.

Daar komt met Android Wear 2.0 verandering in. In de nieuwe versie, die vanaf het voorjaar van 2017 beschikbaar moet zijn, zijn de smartwatches in staat om direct verbinding te maken met wifi of een zendmast. Je appjes, updates en alle andere dingen waarvoor we internet gebruiken komen dan dus direct op je smartwatch binnen.

Android Wear 2.0 krijgt ook zijn eigen Play Store, waardoor je apps direct van je smartwatch, dus niet via je telefoon, kunt downloaden. Dat wordt waarschijnlijk priegelen op een klein schermpje, dus via je telefoon zal het ook nog altijd kunnen. Het betekent echter ook dat ontwikkelaars nu apps kunnen bouwen die echt specifiek voor smartwatches zijn bedoeld, in plaats van een kopie van een al bestaande smartphone-app.

Helaas heeft Google, de ontwikkelaar van Android Wear bekend gemaakt dat we nog even op deze functies moeten wachten: Android Wear 2.0 komt pas in het voorjaar van 2017 beschikbaar. Dat terwijl het eerder zei dat de update in het najaar beschikbaar zou komen. Tot die tijd ben je dus nog bijna volledig afhankelijk van een gekoppelde smartphone en smartwatch.

Deel dit artikel