T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Anoniem bellen uitzetten? Zo regel je het anoniem bellen uitzetten iPhone Android
Overzicht Mobiel

Anoniem bellen uitzetten? Zo regel je het

28-12-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-12-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bel je iemand anoniem? Dan is je telefoonnummer volledig afgeschermd. De persoon die je belt kan je nummer niet herkennen en neemt misschien niet op. Wil je diegene toch bereiken? Dan is het slim om je nummerherkenning weer aan te zetten. Zo weet de ontvanger precies wie er op welk moment belt. Hoe je dit doet? We vertellen je hoe je anoniem bellen kunt uitzetten.

Hoe kun je anoniem bellen uitzetten?

Het aan- en uitzetten van anoniem bellen is zo geregeld. Op elke telefoon kun je dit zelf aanpassen via de instellingen. Hieronder ontdek je hoe je de nummerherkenning weer aanzet op jouw telefoon.

anoniem bellen uitzetten telefoon

Anoniem bellen uitzetten op je iPhone

Bel je vaker anoniem? Dan heb je dit waarschijnlijk zo ingesteld op je telefoon. Of je nu een iPhone SE of iPhone 14 hebt: op elke telefoon van Apple kun je heel simpel anoniem bellen uitzetten. Je regelt dit via het instellingenmenu. Zet je nummerherkenning weer aan als volgt:

 • Open de ‘Instellingen’ app op je iPhone.
 • Ga naar ‘Telefoon’.
 • Klik op ‘Nummerherkenning’.
 • Schuif de slider naar rechts, zodat hij weer op groen staat.
 • Je belt voortaan niet meer anoniem.

Anoniem bellen uitzetten op je Android telefoon

Ook op Android telefoons, zoals de Samsung Galaxy S23 of de OPPO Reno 8 kun je heel snel je nummerherkenning weer aanzetten. Je volgt hiervoor de volgende stappen:

 • Open de ‘Telefoon’ app op je Android smartphone.
 • Klik op de drie puntjes.
 • Klik op ‘Instellingen’.
 • Ga naar ‘Aanvullende services’.
 • Klik op ‘Beller-id weergeven.’
 • Klik nu op ‘Nummer tonen’.

Goed om te weten: er bestaan een heleboel verschillende versies van Android. Daardoor kan het zijn dat het op jouw telefoon nét iets anders werkt.

Anoniem bellen uitzetten? Gebruik geen #31# meer

De makkelijkste manier om snel anoniem te bellen, is door ‘#31#’ te gebruiken. Toets je deze code voor het bellen van een telefoonnummer in? Dan wordt je nummer gelijk afgeschermd. De persoon aan de andere kant van de lijn ziet niet wie probeert te bellen. Wil je dus niet meer anoniem bellen? Dan is het goed om bij het intoetsen deze code weg te laten. Je nummer is gelijk weer zichtbaar voor de ander.

Wanneer is het slim om anoniem bellen uit te zetten?

Anoniem bellen kan heel handig zijn, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Wanneer het slim is om je nummerherkenning weer aan te zetten? Bijvoorbeeld als je iemand écht wilt bereiken. Sommige personen nemen bij een anoniem telefoonnummer niet zomaar op. Ze vertrouwen degene die hen belt niet. Of denken dat het een bedrijf is dat iets wil verkopen. Ook kan de persoon die je belt je niet zomaar terugbellen als je anoniem belt. Wil je een persoon dus echt spreken? Dan is het een goed idee om anoniem bellen uit te zetten.

Anoniem bellen toch weer aanzetten

Wilde je anoniem bellen alleen voor een korte tijd uitzetten? Heb je degene die je wilde spreken kunnen bereiken? Dan kun je er zelf voor kiezen of je je nummerherkenning weer uitzet. Ook via je je instellingen kun je heel gemakkelijk anoniem bellen weer aanzetten. Je telefoonnummer is dan weer volledig afgeschermd.

Deel dit artikel