Het zoeken naar een appartement kan enorm veel tijd in beslag nemen. Vaak denk je iets moois te hebben gevonden op internet, maar wanneer je dan gaat kijken, blijkt het toch minder mooi dan op de foto. Zouden virtuele rondleidingen daar een oplossing voor kunnen zijn?

Apartments.com test momenteel iets dat heel erg handig kan zijn: virtual reality-tours. Hierdoor kunnen geïnteresseerden vanuit hun luie stoel woningen bekijken, zonder ook maar een stap buiten de deur te zetten. De eerste demo werd afgelopen maand gelanceerd in San Francisco. Deelnemers konden door verschillende woningen lopen met een HTC Vive-headset en controllers.

De feedback van de deelnemers was positief. Traditionele foto’s trekken namelijk steeds minder de aandacht. Vaak zijn deze ook niet waarheidsgetrouw en lijkt de woning groter, omdat de fotograaf een groothoeklens heeft gebruikt. De virtuele tour zorgt ervoor dat de klant zelf de regie in handen heeft. Naast virtual reality-tours wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van 360-video om woningen te bekijken.

Het is nog niet bekend wanneer apartments.com de virtual reality-tour beschikbaar maakt voor het grote publiek.

Beeld: Shutterstock