Wil je niet zwanger worden? There’s an app for that. De vruchtbaarheidsapp van Natural Cycles vertelt namelijk wanneer je de meeste kans hebt om niet zwanger te raken. Daarmee geeft het bedrijf je de data waarop je anticonceptie zonder al te veel risico links kunt laten liggen.

De app is door 150.000 mensen getest. Hij werkt als volgt: bij vrouwen meet Natural Cycles aan de hand van de lichaamstemperatuur de ovulatiecyclus. Daarmee kan de app vertellen hoe vruchtbaar de vrouw op het moment is. Op basis daarvan kan de app zijn berekening maken en dus ook vertellen wanneer je de minste kans op bevruchting hebt. In dat geval kleurt de ring op je scherm groen.

De app heeft een goedkeuring gekregen om als medisch hulpmiddel gebruikt te mogen worden, maar geeft geen garanties. Bovendien moet de vrouw elke dag haar temperatuur doorgeven om effectief te kunnen zijn. En uiteraard moet de gebruiker het advies van de app opvolgen.

Bovendien kan de ovulatie per individu (wel eens) verschillen, waardoor je altijd het risico loopt zwanger te raken. Tegen de wil van moeder natuur is geen app opgewassen. De app Natural Cycles is gratis te downloaden voor iOS en Android, maar om de volledige functionaliteit te benutten moet je wel gebruik maken van in-app aankopen.

Beeld: Shutterstock