T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

apple arcade
Overzicht Mobiel

Beleef veel games op je iPhone met Apple Arcade

06-04-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-04-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met een iPhone of iPad kun je in de App Store duizenden games downloaden. Maar je kunt er ook voor kiezen om een abonnement te nemen op Apple Arcade. Wat dit is en wat je kun je ermee? Lees er alles over in dit blog.

apple arcade 2023

Wat is Apple Arcade?

Apple Arcade is een gamingservice van Apple. Met een actief abonnement krijg je toegang tot een grote bibliotheek aan spelletjes. De dienst is beschikbaar voor je iPhone en iPad. Het enige dat je nodig hebt is iOS 13 of nieuwer. Dat betekent dat je vanaf een iPhone 6S tot en met de iPhone 14 Pro kunt spelen. Wat Netflix is voor series en films, is Apple Arcade voor games. Die speel je via het touchscreen, maar het is ook mogelijk om een controller aan te sluiten via Bluetooth. 

iPhone 14 Pro

Met de iPhone 14 Pro speel je alle Apple Arcade games in de hoogste kwaliteit.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Pro Zwart Apple iPhone 14 Pro Zilver Apple iPhone 14 Pro Goud Apple iPhone 14 Pro Paars

Wat kost Apple Arcade?

De eerste maand van je Apple Arcade is gratis. Daarna betaal je € 4,99 per maand en dit is maandelijks opzegbaar. Elk spel in Apple Arcade is vrij van reclame. Ook zijn er geen in-app aankopen. Daarmee is het extra veilig voor eventuele kinderen, die games spelen op hun iPad of iPhone.

Je kunt Apple Arcade delen met het gezin. Zo krijgen tot vijf gezinsleden toegang tot de dienst. Wat handig is? Je kunt schermtijd instellen vanuit het hoofdaccount. Zo houd je in de gaten of kinderen niet uren aan het gamen zijn.

Hoe zeg je Apple Arcade op?

Je begint je Apple Arcade abonnement met een proefperiode van een maand. Deze wordt na deze eerste maand omgezet in een abonnement. Op elk moment is  deze opzegbaar. Dit doe je zo:

  • Open je ‘Instellingen’ app.
  • Tik vervolgens op je naam en ga daarna naar ‘Abonnementen’.
  • Daar kies je je Apple Arcade abonnement en zeg je deze op.
  • Let op: bij een proefperiode is je abonnement gelijk opgezegd. Het is beter om dit te doen vlak voordat je proefperiode eindigt.

Welke Apple Arcade games zijn de moeite waard?

Er zijn meer dan 200 games beschikbaar op Apple Arcade. En daar zitten veel leuke games bij. Sommige games kun je enkel op de service spelen. Deze vijf spelletjes zijn zeker de moeite waard.

Sayonara Wild Hearts

Sayonara Wild Hearts is een kleurrijke arcadegame, dat draait om de muziek. In de verschillende levels scheur je rond op een motor en moet je op het ritme van de muziek je tegenstanders verslaan. Met een koptelefoon op beleef je de reis zoals deze bedoeld is. 

Fantasian

Fantasian is een prachtige Japanse RPG gemaakt door Hironobu Sakaguchi. Hij is de bedenker van de Final Fantasy-serie. Het unieke aan dit avontuur is de omgeving. De maker heeft echte diorama’s gemaakt en ingescand in de game. Hierdoor krijg je vaak een prachtig ‘kijkdooseffect’. Fantasian is exclusief beschikbaar op Apple Arcade.

Oceanhorn 2

Oceanhorn 2 wordt weleens omschreven als een The Legend of Zelda kloon. En ja, de game heeft veel weg van de klassieker die zo goed was op de Nintendo Switch. Het is een actievol avontuur, waar je uren aan plezier gaat hebben. Lukt het jou om het Duistere Leger te verslaan?

Beyond a Steel Sky

Beyond a Steel Sky is het vervolg op de cultklassieker Beneath a Steel Sky. Je gaat aan de slag met Robert Foster, die op zoek gaat naar een ontvoerd kind. Daarvoor kom je terecht in Union City. Het is één van de laatste megasteden in een wereld die geteisterd is door vernietigende oorlogen. En in deze stad is niets wat het lijkt. De game staat bekend om zijn sterke verhaal en uitdagende puzzels.

The Oregon Trail

The Oregon Trail op Apple Arcade is een gameklassieker in een nieuw jasje. Het origineel komt uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, maar daar merk je in deze game niks aan. Vier avonturiers met elk hun unieke vaardigheden gaan telkens opnieuw op avontuur. In de wildernis van Amerika moeten zij proberen de elementen en ziektes te overleven om uiteindelijk in Oregon aan te komen. Het is aan de speler om telkens keuzes te maken en om te gaan met de gevolgen.

Nog meer gamen

Met Apple Arcade heb je veel games om te spelen op je iPhone of iPad. Is dat nog niet genoeg? Probeer dan eens je iPad om via Remote Play je favoriete PlayStation games te spelen. Of kies ervoor om de belangrijkste Xbox-games uit te proberen via Xbox Game Pass.

Deel dit artikel