T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

apple maps mobile apple maps
Overzicht Mobiel

Navigeer met gemak dankzij Apple Maps

02-03-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-03-2023 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met Apple Maps heb je een superhandige navigatie app op je iPhone, zoals de iPhone 14. Ben je in een stad die je niet kent? Met de app vind je alle toeristische hoogtepunten. Voor je werk naar een afspraak met een klant? Koppel je iPhone aan je auto en navigeer via Apple CarPlay. Het zijn slechts twee van de dingen waarin de app uitblinkt. In dit blog ontdek je wat voor moois het nog meer in zijn mars heeft! 

apple maps 2023

Wat is Apple Maps?

Apple Maps (in het Nederlands Apple Kaarten) is Apple’s antwoord op Google Maps. Zo eerlijk moet je zijn. Apple en Google willen vaak elkaar aftroeven. En navigatie is iets dat daar een belangrijke rol bij speelt. De app is exclusief voor je Apple apparaten, zoals je iPhone, MacBook en Apple Watch. Dit is allemaal mogelijk.

App image
Kaarten
Rating starRating starRating starRating starRating star

Kaarten Apple Kaarten is de beste manier om te navigeren en de wereld te verkennen zonder dat…

Download deze app hier

Wat kan Apple Maps allemaal?

Apple Maps barst van de mogelijkheden. Het is een zeer complete navigatie-app die je op allerlei manieren snel van a naar b helpt.

Navigeren in de auto

Met de auto ergens naartoe? Sluit je iPhone via een kabel aan op je Apple CarPlay systeem en voer je eindbestemming in. De app heeft realtime verkeersinformatie. Zo krijg je altijd op tijd een filemelding. Met de 3D view zie je wanneer je moet afslaan. Verkeerd rijden is er niet meer bij. Ook handig: de app laat je zien waar flitspalen staan. Voor fietsroutes is dit nog niet mogelijk.

OV informatie

Wanneer vertrekt de bus, tram of metro? En vanaf welk perron? Vul je eindbestemming in op Apple Maps en kies voor het openbaar vervoer. De app geeft de verschillende routes, waar je moet opstappen en hoe laat je vertrekt. Kun je mooi naar huis appen hoe laat je thuis bent voor het eten.

Nooit verdwalen op het vliegveld

Apple Maps heeft een speciale functie: Indoor Maps. Daarmee vind je de juiste route op een vliegveld. Ook op Schiphol. Nadat je door de beveiliging bent, zie je waar je bent ten opzichte van de gates. Je ziet gelijk waar de wc’s zijn, waar je koffie kunt halen of waar een bar is om uren in te hangen wanneer je vlucht is vertraagd.

3D-beelden van de plek waar je naartoe gaat

Voor het eerst naar een onbekende plek? Bekijk de locatie eerst op Apple Maps. Via de 3D-functie zie je hoe het er daar uitziet. Handig wanneer je met de auto komt en ergens moet parkeren. Je kunt nu alvast de buurt afspeuren op zoek naar een parkeerplek.

Het ideale restaurant

Rommelt de buik en zin in betaalbare sushi? Apple Maps heeft handige filters voor het vinden van een restaurant. Combineer je favoriete soort restaurant en het bijbehorende budget. Vervolgens vind je wat er bij je in de buurt beschikbaar is. Dat werkt ook voor hotels en winkels.

Fly Over in grote steden

Voor verschillende wereldsteden heeft Apple Maps een handige extra functie: Fly Over. Hiermee zie je de stad van bovenaf. Zo zie je nog beter hoe de stad in elkaar zit en waar de toeristische trekpleisters zich bevinden.

Travel time functie in Agenda app

De Agenda app heeft een handige samenwerking met Apple Maps. Heb je een afspraak om twee uur en is het een uur rijden? Dan krijg je een uur voor de afspraak een melding dat het tijd is om te vertrekken. Zo kom je nooit te laat op je afspraak.

Privacy vriendelijk

Voor Apple Maps hoef je niet in te loggen. De app slaat geen locatiedata op of houdt bij welke winkels je hebt bezocht. Data wordt alleen verzameld om informatie te krijgen over hoe druk het is op de weg.

Handige informatie via Apple Watch

Heb je een Apple Watch? Met Apple Maps stop je je iPhone in je broekzak. De navigatie wordt automatisch naar je smartwatch overgezet. Terwijl je rondloopt krijg je op tijd een melding wanneer je moet afslaan. Zo kijk je rond en geniet je van de omgeving in plaats van dat je naar je scherm staart.

Google Maps offline gebruiken

Apple Maps is een goede navigatie app met voordelen. Toch mist het één handige Google Maps functie. Google Maps kun je offline gebruiken. Daarmee bespaar je data, omdat je de kaarten niet hoeft in te laden. Al is dat geen probleem als je een Unlimited abonnement hebt.

iPhone 14

Met Apple Maps op je iPhone 14 zul je nooit meer verdwalen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 14 Zwart Apple iPhone 14 Wit Apple iPhone 14 Blauw Apple iPhone 14 Rood Apple iPhone 14 Paars Apple iPhone 14 Geel
Deel dit artikel