T-Mobile blog Founders blog
apple watch achtergrond
21-07-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zo creëer je een unieke Apple Watch achtergrond

21-07-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Luisteren Deel dit artikel

Ben je uitgekeken op je standaard Apple Watch achtergrond? Word je blij van nieuwe features en unieke mogelijkheden? Dan is het hoogtijd om je Apple Watch om te toveren tot iets gaafs. Richt je smartwatch helemaal naar wens en smaak in. Weten hoe je dat doet en benieuwd naar de Apple Watch faces? We leggen het stap voor stap uit in dit blog. Het is tijd voor een update én upgrade.

apple watch achtergrond veranderen

Zo pas je je Apple Watch achtergrond aan

Je Apple Watch achtergrond aanpassen, gaat veel verder dan simpelweg kleuren veranderen. De mogelijkheden zijn véél uitgebreider. Kies uit verschillende ontwerpen of voeg compleet nieuwe wijzerplaten, of ook wel Apple Watch faces, toe en je Apple Watch is weer als nieuw.

Wijzerplaat op je Apple Watch achtergrond veranderen:

 • Druk op de Digital Crown en ga naar de wijzerplaat
 • Veeg van links naar rechts
 • Kies je nieuwe wijzerplaat zodra je je favoriet gevonden hebt

Opties van de wijzerplaat wijzigen:

 • Druk op de Digital Crown en houd je vinger op het scherm
 • Tik op ‘Wijzig’ bij een Apple Watch achtergrond
 • Veeg van links naar rechts en selecteer de functie die je wilt wijzigen. Zoals bijvoorbeeld de kleur van de secondewijzer of het lettertype. Draai aan de Digital Crown om de wijzigingen door te voeren.
 • Extra functies toevoegen? Voeg dan bijvoorbeeld weersverwachtingen of andere mogelijkheden toe aan je startscherm op dezelfde manier
 • Druk op de Digital Crown om de wijzigingen te bewaren

Een nieuwe wijzerplaat toevoegen aan je Apple Watch achtergrond:

 • Druk op de Digital Crown en ga naar de wijzerplaten
 • Houd je vinger op het scherm, veeg naar rechts en druk op ‘Voeg toe’ bij het plusje
 • Scroll door de wijzerplaten door te draaien aan de Digital Crown
 • Tik op ‘Voeg toe’
 • Als dit een standaard wijzerplaat is, wordt deze meteen toegevoegd. Bij een aanpasbare wijzerplaat pas je direct de mogelijke functies aan
 • Sla de wijzerplaat op door twee keer op de Digital Crown te drukken

Leuke Apple Watch achtergronden

Wil je een compleet nieuwe achtergrond en ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je vijf unieke Apple Watch faces.

Astronomy Watch face

Deze Apple Watch achtergrond is zo bijzonder, dat je het eigenlijk gewoon eens moet proberen. Je hoeft er niet eens een astronomiefan voor te zijn. De aarde-, maan- of sterrenweergave wordt continu bijgewerkt, naarmate de dag vordert. Fan van de zonsondergang? Zelfs die bekijk je – als je wilt iedere dag – met deze Apple Watch achtergrond.

Portret Watch face

Iedere dag genieten van je vriend of vriendin? Je favoriete zanger als Apple Watch achtergrond? Het kan allemaal met deze Portret Apple Watch face. En het blijft niet alleen bij het portret. Zelfs 3D-functies zijn beschikbaar voor het beste perspectief van het portret. In- of uitzoomen? Kan ook door aan de Digital Crown te draaien.

Simpel Watch face

Vind je een portret op je achtergrond iets te veel van het goede? Heb je liever een simpele en strakke achtergrond? Er bestaan ook minimalistische Apple Watch faces, zoals de Simple Watch face. Je kiest zelf welke opties je wel en niet op je scherm wilt. Hoeveel opties het ook zijn: de kracht van dit design is dat het altijd simpel en strak oogt.

Metropolitan

Op zoek naar een Apple Watch face die geschikt is voor iedere gelegenheid? Dat is de Metropolitan achtergrond. Met vier type horloge stijlen past Metropolitan bij zakelijke en formele settings, maar ook bij casual meetings. Kies en mix de opties, zodat je Apple Watch matcht bij iedere gelegenheid en outfit.

Infographics Watch face

Met de Infographics achtergrond meet en monitor je alles wat je maar wilt weten. Je hebt maar liefst acht keer ruimte op je achtergrond voor specifieke informatie. De dag van de week, temperatuur, Spotify, je alarm: noem het maar op. Alles staat in één overzicht in een infographic op je Apple Watch achtergrond.

Meer Apple Watch faces ontdekken? Neem dan een kijkje in de Apple Watch app.

Haal het meeste uit je Apple Watch

Letterlijk overal verbonden zijn en álles uit je Apple Watch halen? Met Multisim ben je altijd bereikbaar en verbonden via je Apple Watch. Je belt zélfs met je Apple Watch als je iPhone niet in de buurt is. Handig!

Deel dit artikel