T-Mobile blog Founders blog
apple watch gaat niet aan
Overzicht Entertainment

Apple Watch gaat niet aan? 5 tips!

21-06-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-06-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ken je dat? Je wilt sporten, staat al helemaal klaar in je sportkleding en ineens gaat je Apple Watch niet meer aan. Wat nu? Deze tips helpen je Apple Watch weer aan de praat te krijgen.

apple watch gaat niet aan tips

Apple Watch gaat niet meer aan: 5 dingen die je kunt doen

Als je Apple Watch niet meer aan gaat, zijn er altijd een paar dingen die je kunt doen. We hebben vijf handige tips voor je op een rij gezet.

1. Je Apple Watch opladen

Hij is leeg: dit is de meest voorkomende reden dat een Apple Watch niet meer aan gaat. De oplossing? Opladen en daarna weer aanzetten. Grote kans dat-ie het gewoon weer doet.

2. Je Apple Watch geforceerd herstarten

Gaat je Apple Watch niet meer aan, omdat hij is vastgelopen? Je kunt hem dan geforceerd herstarten. Zo gaat hij weer aan en doet hij het weer als vanouds:

  • Druk de zijknop en Digital Crown tegelijkertijd in.
  • Houd de knoppen ingedrukt zodra het scherm uit gaat.
  • Laat de knoppen los zodra je het Apple logo ziet.
  • De Apple Watch start nu opnieuw op.

3. Check of hij in de spaarstand staat

Misschien staat je Apple Watch wel in de spaarstand om op de batterij te besparen. Hij lijkt dan niet aan te gaan, maar je hoeft hem alleen maar uit de spaarstand te halen. Dit doe je door de zijknop ingedrukt te houden tot je het Apple logo ziet.

4. Achterhaal of het schermgordijn is ingeschakeld

Misschien heb je per ongeluk het schermgordijn ingeschakeld. Hiermee wordt het scherm volledig zwart. In deze stand kun je het horloge alleen met je stem bedienen. Het schermgordijn uitschakelen kan via de Watch app op je iPhone. Dat doe je als volgt:

  • Open de Watch app op je iPhone.
  • Ga naar ‘Algemeen’.
  • Klik op ‘Toegankelijkheid’.
  • Druk op ‘VoiceOver’.
  • Zet de schakelaar bij ‘Schermgordijn’ uit.

5. Check of het horloge nog wel oplaadt

Gaat je Apple Watch helemaal niet meer aan, dan kan het zijn dat je hem moet opladen. Werkt dit niet met je huidige oplader, dan kun je overwegen een andere Apple Watch lader of USB-adapter te gebruiken. Check altijd of de Apple Watch goed op de oplader is aangesloten. Je ziet dan een groene bliksemschicht op het scherm. Laadt het horloge niet meer op? Probeer dan een andere Apple Watch lader om te checken of het aan de lader ligt.

Je Apple Watch laten nakijken

Kom je er helemaal niet uit? Bezoek dan de Apple Store en laat je Apple Watch nakijken. Zo weet je precies wat er mis is en werkt jouw Apple Watch wie weet snel weer!

Deel dit artikel