T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Een gebroken Apple Watch scherm vervangen: dit komt erbij kijken

09-05-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
09-05-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je je Apple Watch, zoals de Apple Watch S8, laten vallen en is je glas nu gebroken of zit er een scheur in? Tijd om je Apple Watch scherm te vervangen! Want met de scheuren in het glas haal je zomaar je vingers open. Ook is de smartwatch niet meer waterdicht. Zo kun je je Apple Watch repareren.

Apple Watch bij Apple repareren

De meest voor de hand liggende plek om een Apple Watch scherm te vervangen is bij Apple zelf. Deze stappen doorloop je dan.

 • Ga naar de website van Apple.
 • Vraag daar de service aan en geef aan wat het probleem is.
 • Daarna doe je een aanvraag om de Apple Watch op te sturen. Daarvoor ontvang je een doos thuis. Dit proces duurt een paar dagen.
 • Ook kun je inloggen met je Apple ID en dan direct de Apple Watch selecteren die gerepareerd moet worden.
 • Geen tijd om zo lang te wachten op de Apple Watch reparatie? Neem dan direct contact op met Apple en maak eventueel een afspraak in de Apple Store.

Apple Watch bij andere partijen repareren

De Apple Watch schermreparatie kun je ook bij andere partijen uitbesteden. Deze hebben vaak officiële materialen en daarmee is de reparatie hetzelfde als bij Apple. Vaak gaat dat ook nog sneller. Dit zijn een paar partijen die je helpen met het repareren van je Apple Watch:

Zelf repareren

Ben je zelf de handyman in huis? Dan is het ook mogelijk om zelf je Apple Watch glas te vervangen. Let wel op dat daarmee eventuele garantie vervalt. Ook moet je verschillende accessoires in huis hebben. Op iFixit staat een uitgebreide handleiding. Daarin vind je wat je allemaal nodig hebt om zelf de Apple Watch dokter te spelen. Stap voor stap repareer je dan je Apple Watch. Vooral bij een ouder model is dit een mooie uitdaging voor je reparatievaardigheden.

Apple Watch scherm reparatie kosten

Via de website van Apple kun je een schatting aanvragen van de kosten om het Apple Watch scherm te vervangen. Zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten. En met een AppleCare+ abonnement zijn eventuele kosten vaak een stuk lager. Voor de verschillende modellen zijn dit de kosten waar je aan kunt denken. Let wel dat bij veel van de oudere modellen de kosten zonder een AppleCare+ abonnement hoger zijn dan de nieuwprijs.

 • Apple Watch Ultra: € 619
 • Apple Watch Series 8: Vanaf € 358,99
 • Apple Watch Series 7: Vanaf € 358,99
 • Apple Watch SE 2022: Vanaf € 239
 • Apple Watch SE: Vanaf € 265
 • Apple Watch Series 6: Vanaf € 358,99
 • Apple Watch Series 5: Vanaf € 358,99
 • Apple Watch Series 4: Vanaf € 358,99
 • Apple Watch Series 3: Vanaf € 195

Batterij Apple Watch reparatie

Heb je geen problemen met je Apple Watch scherm, maar is het de batterij die voor problemen zorgt? De Apple Watch laadt bijvoorbeeld niet meer op of is binnen een paar uur weer volledig leeg. Dan vervang je de batterij. De kosten daarvan zijn overigens een stuk lager. Bij een Apple Watch Ultra betaal je € 129 voor het vervangen van de batterij. Een batterij van een Apple Watch Series 6 vervangen kost zo’n € 99. 

Nieuwe Apple Watch koppelen

Is je Apple Watch niet meer te redden? Dan is het tijd om een nieuwe te halen. Met multisim ben je altijd en overal bereikbaar. En als je een nieuwe Apple Watch wilt koppelen, dan helpt dit artikel over je Apple Watch koppelen je op weg.

Deel dit artikel