Populaire zoekopdrachten
Iedereen die een Apple Watch heeft weet dit: als je ‘m eenmaal hebt, kun je gewoon niet meer zonder. Je kunt ermee betalen, bellen, het houdt je gezondheid bij en nog veel meer. Maar weet jij wel zeker dat je ook écht alles uit het horloge haalt wat er inzit?
Wat kun je met een Apple Watch? Genoeg! Met deze tips haal je alles uit de functies van je Apple Watch.
Contactloos betalen in letterlijk twee klikken. Met de Apple Watch kan het. Druk twee keer op de zijknoppen, houd je Apple Watch bij de kaartlezer en voilà: je hebt betaald. Goed om te weten, dit werkt ook als je je iPhone niet bij je hebt.
Zorg trouwens wel dat je Apple Pay geconfigureerd hebt op je Apple Watch. Open hiervoor de Watch-app van je iPhone en tik op ‘Mijn Watch>Wallet en Apple Pay’. Volg de stappen om een betaalkaart toe te voegen.
Struinend door de supermarkt met je iPhone in de hand met het boodschappenlijstje? Met je Apple Watch is dit verleden tijd. Activeer eerst eenvoudig de Herinneringen-app op je Apple Watch. Nu hoef je alleen maar je pols te draaien om items te bekijken of af te vinken. Handig toch?
Je Apple Watch beschermt je gehoor. Want sta je op een festival te dicht bij de boxen? Of woon je een feestje bij met hard geluid? Je Apple Watch feest én luistert met je mee. En waarschuwt direct zodra het geluidsniveau voor blijvende gehoorschade kan zorgen.
De Watch verstuurt standaard een melding als het geluidsniveau drie minuten of langer 90 decibel of meer bedraagt. Wil je dat je Apple Watch je bij een ander geluidsniveau waarschuwt? Via de Watch-app van je iPhone kun je dit instellen. Doe dit via ‘Geluid>Geluidsdrempel’. Ook kun je de melding helemaal uitzetten.
Een gezondheidsgoeroe in een horloge: je Apple Watch kan van alles meten met betrekking tot je lichaam.
Zo waarschuwt deze slimmerd je als je hartslag 120 of hoger is, terwijl je al 10 minuten niet hebt bewogen. Andersom werkt het ook: als je hartslag 10 minuten lang lager dan 40 slagen per minuut is. Ook kun je zelf instellen bij welke waardes je een melding krijgt. Dat doe je op de Watch-app van de iPhone, bij ‘Mijn Watch>Hart’.
Ook kun je je Apple Watch laten waarschuwen bij een onregelmatige hartslag, wat kan duiden op atriumfibrilleren. Dit moet je wel zelf configureren. Open de Gezondheid-app en kies ‘Hart>Meldingen bij onregelmatig ritme’. Tik op ‘Configureer>Ga door’ en doorloop de stappen.
Je Apple Watch kan sinds een tijdje ook je cardioconditie meten. Dit wordt ook wel VO2max genoemd. Wat het meet? Je algemene lichamelijke gezondheid. Via de Gezondheids-app op je iPhone stel je het in. Tik daar onderaan op ‘Gegevens’ en kies voor ‘Ademhaling>Cardioconditie’. Welke VO2-waarde goed is, hangt onder meer af van je leeftijd, lengte en gewicht.
Voel je je gestrest? Of wil je je juist beter concentreren? Je Apple Watch kan je hierbij helpen. Open de app Ademhaling (deze staat standaard op de Apple Watch) en druk op ‘Start’. Een animatie en tikjes op de pols begeleiden je bij de ademhalingsoefening.
Op je Mac, pc, Android-telefoon, iPad en iPhone kun je al een screenshot maken. Maar wist je dat je dit ook op je Apple Watch kunt doen? Druk hiervoor gelijktijdig de zijknop en Digital Crown in. Het screenshot verschijnt automatisch in de Foto’s-app van je iPhone. Werkt het niet? Open de Instellingen-app van je Apple Watch. Kies ‘Algemeen’, scrol naar beneden en tik op ‘Schermafbeeldingen’. Zet de schakelaar op groen.
Je zult altijd de ene app wat vaker gebruiken dan de andere app. Hoe handig is het dat je ook bepaalde iPhone-apps kunt verbergen op je Apple Watch? Activeer hiervoor het tabblad ‘Mijn Watch’ en scrol naar beneden. Onder het gedeelte ‘Geïnstalleerd op Apple Watch’ tik je op een app die je wilt verbergen en zet je de schakelaar op grijs.
Je Apple Watch heb je de hele dag om je pols. Maar dat wil niet zeggen dat ook alle functies de hele dag aan moeten staan. Zet je Apple Watch daarom in spaarstand. Zo worden alle functies van de Apple Watch uitgezet, alleen de tijd is nog zichtbaar. Spaarstand inschakelen is eenvoudig: veeg de onderkant van de wijzerplaat omhoog. Tik op het batterijpercentage. Veeg de schakelaar van ‘Spaarstand’ naar rechts. Spaarstand weer uitschakelen? Druk de zijknop wat langer in. Je Apple Watch start opnieuw op en de energiebesparende modus wordt uitgeschakeld.
Niets is leuker dan je Apple Watch ook qua ‘look’ aan te passen aan je eigen smaak. Dit kan met de wijzerplaat.
Stel: je bent uitgekeken op je huidige wijzerplaat. Stel dan heel eenvoudig een nieuwe in via de Watch-app op je iPhone. Via je Apple Watch zelf kan trouwens ook. Leg je vinger langer op de actieve wijzerplaat. Veeg de wijzerplaten naar links en tik op de plus-knop. Scrol naar beneden, zoek iets uit en tik op de wijzerplaat die je het meest aanspreekt.
De kleur of secondewijzer van de wijzerplaat aanpassen? Maar natuurlijk! Leg je vinger langer op de actieve wijzerplaat en kies ‘Wijzig’. Veeg naar links of rechts om een optie te selecteren en draai aan de Digital Crown om deze te wijzigen.
Zoals je bij je telefoon alle meldingen, belletjes, licht en berichten kunt dempen, kan dat bij je Apple Watch natuurlijk ook.
Veeg vanaf de onderkant van je Apple Watch naar boven voor het bedieningspaneel. De stille modus maak je actief met een tik op het bel-icoon. Het geluid van de Apple Watch is nu uitgeschakeld. Je kunt nog wel trillingen ontvangen.
Helemaal niet meer gestoord worden bij meldingen? Activeer hiervoor het icoon met de maan. Veeg vanaf de onderkant van de wijzerplaat naar boven en tik op het maan-icoon. Er is nu geen geluid of trilling (behalve bij wekkers) en het scherm licht niet op.
Zit je in een donkere ruimte zoals de bioscoop en wil je niet dat het licht van je Apple Watch oplicht zodra je je polst draait? Zet dan ‘Theatermodus’ aan. Veeg de onderkant van de wijzerplaat naar boven en tik op het icoon met twee maskers.
Berichtgeving van je app uitzetten? Open de Watch-app op je iPhone, tik op het tabblad ‘Mijn Watch’ en daarna op ‘Berichtgeving’. Scrol naar beneden en je ziet een lijst van je watchOS-apps. Bij apps van Apple tik je op de naam van de app en kies je voor ‘Berichtgeving uit’. Bij apps van derden zet je de schakelaar achter de app op grijs.
Eén van de meest eenvoudige functies om in te schakelen. Ontvang je een melding? Bedek simpelweg drie seconden of langer het scherm met je handpalm. De functie ‘Stilhouden’ wordt onmiddellijk ingeschakeld.
Word je net gebeld, terwijl je in een vergadering zit? Bedek dan je Apple Watch met je hand. Het geluid wordt nu gedempt, zonder dat je het gesprek weigert.
Een andere weergave van het beginscherm of je favoriete apps in het Dock? Ga ervoor!
In het beginscherm zie je alle app-icoontjes in een honingraatachtige rasterweergave. Pas dit eenvoudig aan naar een ‘Lijstweergave’. Zo is het misschien wat overzichtelijker. Ga naar de Watch-app op je iPhone, selecteer het tabblad ‘Mijn Watch’ en kies ‘Appweergave’. Of open de Instellingen op je Watch en tik op ‘Appweergave’.
Druk je op de zijknop van je Apple Watch, dan verschijnt het Dock. Hoe fijn zou het zijn als je dan direct je favoriete apps ziet? Stel dit eenvoudig in doorde Watch-app op je iPhone te openen. Tik nu in het tabblad ‘Mijn Watch’ op ‘Dock’. Plaats een vinkje achter ‘Favorieten’ en tik op ‘Wijzig’. Via de groene plus-knop voeg je apps toe aan de favorieten. Met de rode haal je de huidige weg. Leg je vinger langer op de drie horizontale strepen om je favoriete apps een andere positie te geven.
Een selfie of groepsfoto maken zonder dat je je iPhone in je hand hebt? Maar natuurlijk kan dat! Met je Apple Watch kun je je iPhone besturen. Open de Camera-app van je Watch en je ziet via je pols wat de camera van je iPhone ziet. Tik op ‘3s’ en de foto wordt binnen drie seconden gemaakt.
Trouwens, nog op zoek naar een nieuwe iPhone die haarscherpe foto’s maakt? Bij T-Mobile vind je de nieuwste iPhones.
Tap-tap, tap-tap, tap-tap. Dit is geen codetaal of morse, maar dé manier waarop je Apple Watch aangeeft dat je een bocht naar links moet maken. Ja, je leest het goed. Met je Apple Watch kun je navigeren, zonder dat je elke keer je pols moet draaien.
Als je navigeert met de Kaarten-app, laat de Apple Watch via trillingen en de Taptic Engine weten wanneer je een afslag moet nemen. Voor links is dat een reeks van twee tikken, die drie keer worden herhaald. Voor een bocht naar rechts voel je een aanhoudende beat van twaalf trillingen: tap-tap-tap-tap-tap-tap-tap-tap-tap-tap-tap-tap.
Naast alle tips is er nog eentje die niet mag ontbreken: bellen met je Apple Watch. Zelfs zonder je telefoon in de buurt. Want bij T-Mobile kun je de Apple Watch Series 7 Cellular kopen. Dit is de allernieuwste Apple Watch die eind vorig jaar is aangekondigd. Hij barst van de nieuwe functies. Perfect om alle Apple Watch tips op toe te passen! Extra tip voor de Apple Watch Series 7 Cellular? Je kunt het horloge kopen met multisim. Hiermee zet je een digitale kopie van je simkaart op je Apple Watch. Ook perfect om mobiel internet te gebruiken op het horloge zonder dat je iPhone in de buurt is. Hoe fijn als je gaat sporten en muziek wil streamen.