T-Mobile blog Founders blog
goede voornemens
Overzicht Mobiel

Goede voornemens voor 2023 volhouden met deze apps

29-12-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-12-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met het nieuwe jaar, zijn er vaak veel goede voornemens die worden uitgesproken. Uiteindelijk draait het om je doorzettingsvermogen of je die goede voornemens ook behaalt. Maar met een app op je telefoon krijg je soms net dat nodige steuntje in de rug. Dit zijn vier uitstekende apps om je goede voornemens voor 2023 vol te houden én een gadget om je doelen voor het nieuwe jaar net iets makkelijker te halen.

Zo kun je goede voornemens in 2023 volhouden

Je kunt allerlei hulpmiddelen inschakelen om je goede voornemens in 2023 vol te houden. Wij helpen je op weg!

Sweepy

Een nieuw jaar, een schoon begin. Heb je last van schoonmaakwoede? Kijk dan eens naar Sweepy. Dit is een handige goede voornemens app die je helpt om je schoonmaakwerkzaamheden in een overzicht te brengen. Met deze app breng je eerst in beeld hoe vies de verschillende kamers van je huis zijn. Daarna stel je in wat als eerste gedaan moet worden. Ben je met meerderen in je huis? Vanuit de app verdeel je dan de taken. En als je iets hebt voltooid, vink je dat af. Zo is je huis lekker schoon en geeft het afvinken van zo’n lijstje je een goed gevoel. Oh ja: er is zelfs een leadboard. Word jij de schoonmaakkoning?

App image
Sweepy Huishoudelijke planning
Rating starRating starRating starRating starRating star

Plan Uw Huisklusjes

Download deze app hier

Meer bewegen met je Apple Watch

Een standaard goed voornemen is om in het nieuwe jaar meer te bewegen. En daar zijn heel wat apps voor. Als je er echt werk van wil maken, dan is een gadget zoals de Apple Watch een verstandige. Geef jezelf van tevoren een aantal dagelijkse doelen. Denk dan aan het aantal calorieën dat je per dag wil verbranden of het aantal minuten dat je per dag wil bewegen. De smartwatch motiveert je om je doelen te behalen en als dat lukt, geeft dat voldoening. Plus: je bent actief bezig, wat vaak helpt met afvallen. En je hebt een waanzinnige smartwatch die je vele andere voordelen geeft. Dat is ook mooi meegenomen!

Eindelijk stoppen met roken dankzij Stoppen Met Roken

In het rijtje met goede voornemens is het stoppen met roken ook een veelvoorkomende. Met de Stoppen Met Roken app (what is in a name) heb je een stok achter de deur die je helpt met stoppen. Natuurlijk, je moet zelf de peuken laten liggen, maar de app motiveert je net wat extra. Zo houd je bij hoelang je al gestopt bent met roken en hoeveel sigaretten je daarvoor per dag opstak. De app vertaalt dat naar het geld dat je inmiddels hebt bespaard en hoe gezond dat is. Door een tijd te stoppen met roken, zou je in theorie langer leven en dat vertelt je app ook. Het bespaarde geld kun je vertalen naar doelen. Een paar nieuwe schoenen kun je je bijvoorbeeld na een paar weken stoppen met roken veroorloven.

App image
Stoppen Met Roken
Rating starRating starRating starRating starRating star

Gefeliciteerd met uw beslissing te stoppen met roken! Deze app helpt daarbij!

Download deze app hier

Mediteren met Headspace

Naast de fysieke gezondheid die je onder andere met een Apple Watch behaalt, is het goed om ook naar je geestelijke gezondheid te kijken. Mediteren is zeer populair en met Headspace haal je een uitstekende app in huis. De app heeft vele verschillende meditatiesessies beschikbaar. Ook is er een lading aan rustgevende muziek te vinden in de app. Luister die voor het slapen gaan om je hoofd leeg te maken en heerlijk te dromen.

App image
Headspace: Mindful Meditatie
Rating starRating starRating starRating starRating star

Meditation exercises on happiness, stress, sleep and more

Download deze app hier

Eindelijk die ene taal leren met Memrise

Een taal leren houdt je brein jong en actief. Duolingo is de meest bekende app, maar zorgt soms voor frustratie. Met Memrise heb je een goed alternatief. De premium, betaalde, functie voor de app is wel aan te raden. Als je dan een bepaald woord even niet weet, word je geholpen. En van die foutjes leer je ook. Bijkomend voordeel van de app? Er zijn veel video’s in te vinden. Zo hoor je locals niet alleen praten, je ziet ze ook. In combinatie met de gezichtsuitdrukkingen komen woorden en zinnen zo beter tot hun recht. Dus als je 2023 wil beginnen met een cursus Frans, Spaans, Engels of Japans, met Memrise zit je goed.

App image
Memrise: Makkelijk talen leren
Rating starRating starRating starRating starRating star

Vermaak je en leer razendsnel Spaans, Engels, Frans en Italiaans te spreken

Download deze app hier
Deel dit artikel