Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Met deze armband moet de ontwikkeling van diabetes voorkomen worden

24-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
24-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Mensen die risico lopen op diabetes type 2 kunnen voorkomen dat ze de ziekte krijgen door gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar hoe houd je dat bij? En kun je deze risicogroep stimuleren om zich aan een bepaald gezond programma te houden, zodat ze ook echt een gezonde levensstijl nastreven? Onderzoekers van het Britse King’s Health Partners gaat dat in samenwerking met wearablefabrikant Buddi bekijken. Ze willen weten of een slimme armband daarbij kan helpen.

De armband wordt volgende maand uitgedeeld aan 200 deelnemers van het onderzoek, schrijft het onderzoeksinstituut. Met het apparaat en een gekoppelde app kunnen de deelnemende patiënten hun eetgedrag en bewegingen bijhouden. De deelnemers krijgen een persoonlijke terugkoppeling op basis van die gegevens. Op die manier moeten ze extra gemotiveerd worden om bijvoorbeeld nog een extra rondje te gaan lopen of iets gezonder te gaan eten.

Uiteindelijk willen de onderzoekers kijken of deze aanpak helpt bij het voorkomen van diabetes type 2. Ze verwachten eind volgend jaar met resultaten te komen. Mocht de proef succesvol blijken, dan willen ze de testpool vergroten om nog meer onderzoek te doen naar het gebruik van wearables in de gezondheidszorg. Volgens King’s Health Partners bevindt 1 op de 3 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk zich in die risicogroep voor diabetes type 2.

Deel dit artikel