Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Deze armband voorkomt dat je dronken wordt

23-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je kent het wel: Lekker op stap met je vrienden of vriendinnen en na een paar drankjes ben je helemaal in je element: Je ontspant, bent spontaner en ‘leuk aangeschoten’ zoals ze dat noemen. Het moment dat je net een glaasje teveel drinkt en je niet meer zo tof voelt, is vaak lastig te bepalen. Maar met behulp van deze armband binnenkort niet meer.

De BACtrack Skyn is een wearable die je draagt om je pols. Het device is uitgerust met een sensor die ethanolmoleculen in je huid kan detecteren. Simpel gezegd: Op basis van je huid kan de armband precies meten hoeveel alcohol je op dat moment in je bloed hebt. Wanneer het alcoholgehalte in je bloed te hoog dreigt te worden, stuurt het apparaat een waarschuwing naar je mobiel: Tijd om over te stappen op een colaatje.

De uitvinding komt voort uit een wedstrijd waarin startups werden opgeroepen om een wearable te ontwikkelen tegen alcoholmisbruik. De technologie die de makers van BACtrack gebruiken bestaat al langer, en wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld alcoholcontroles bij automobilisten uit te voeren. De bedenkers hebben $200.000 gewonnen om hun product verder uit te ontwikkelen en later dit jaar op de markt te brengen.

Deel dit artikel