Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Asus introduceert een betaalbare robot voor in huis

30-05-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
30-05-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het klinkt als een scene uit de tekenfilmserie The Jetsons, maar als het aan Asus ligt hebben we binnenkort allemaal een betaalbare robot in huis die ons helpt met klusjes. Het bedrijf presenteerde de robot vandaag tijdens een grote beurs in Taiwan.

Zenbo is de nieuwste uitvinding van het Taiwanese bedrijf Asus. De compacte robot, met een bijzonder vrolijk gezicht, kan zich rollend voortbewegen door je huis en je daarbij helpen met allerhande taken. Zo praat Zenbo met allerlei andere smart home-diensten en producten, waardoor hij je lampen aan of uit kan doen of de laatste aflevering van Grey’s Anatomy kan opnemen. Via zijn ingebouwde touchscreen kan Zenbo je echter ook helpen bij het online shoppen of het tonen van recepten.

De vriendelijke robot wordt in eerste instantie vooral op de markt gebracht om ouderen gezelschap te houden en ondersteuning te bieden. Zo kan hij mensen herinneren aan hun medicatie of een waarschuwingssignaal geven wanneer iemand is gevallen. Het zou dan zelfs zo kunnen zijn dat een contactpersoon direct de camera kan overnemen en via Zenbo kan meekijken in huis.

Beschikbaarheid in Nederland

Zoals gezegd is Zenbo vooral een (relatief) betaalbare robot. Asus heeft bekendgemaakt dat hij rond de 599 dollar (500 euro) zal gaan kosten, wat zeker niet spotgoedkoop is, maar voor een robot nog altijd relatief betaalbaar.

Wanneer de Zenbo daadwerkelijk in de winkel zal verschijnen is nog even afwachten, dat maakte Asus vandaag helaas niet bekend. Daarnaast is het nog onbekend in welke landen de robot verkrijgbaar zal zijn. Zijn functioneren is namelijk grotendeels afhankelijk van de talen die hij ‘spreekt’, dus met name rond een beschikbaarheid in Nederland zweven nog grote vraagtekens.

Deel dit artikel