De drie grootste Australische banken willen om de tafel met Apple om een app voor mobiel betalen toe te laten op de apparaten van het bedrijf. Dat meldt persbureau Reuters. Op die manier willen ze Apple overtuigen om op zijn apparaten een eigen betaalsysteem buiten Apple Pay mogelijk te maken.

Op dit moment staat Apple derde partijen niet toe om hun eigen systeem voor contactloos betalen. In plaats daarvan loopt al het contactloze digitale betalingsverkeer via de portemonnee van Apple Pay, waardoor Apple een monopolie op het gebruik van de dienst voor zijn eigen apparaten heeft. De Australische banken willen echter met een eigen app dezelfde dienst aanbieden.

In Australië is Apple Pay sinds april dit jaar beschikbaar, overigens bij een bank die (nog) niet mee wil doen aan de onderhandelingen. In Europa is Apple Pay vooralsnog alleen beschikbaar in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Wanneer andere Europese landen aan dat lijstje toegevoegd kunnen worden is nog niet bekend.

Beeld: Shutterstock