T-Mobile blog Founders blog
De nieuwe talentenshow Avastars kijken? Zo doe je dat De nieuwe talentenshow Avastars kijken?
Overzicht Entertainment

De nieuwe talentenshow Avastars kijken? Zo doe je dat

07-02-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-02-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Binnenkort op televisie: Avastars! Een grensverleggende talentenshow waarin bekende zangers en professionele dansers in duo’s als virtueel supertalent, de ‘avastar’, live on stage tegen elkaar strijden. Welk virtueel supertalent geeft het meest spectaculaire optreden? En wie wint niet alleen een grote geldprijs, maar gaat ook een duet – inclusief videoclip – opnemen met niemand minder dan Davina Michelle? Je leest hier alles over wat je kunt verwachten en hoe je het eerste seizoen van Avastars kunt kijken.

Wat is Avastars?

Avastars is een gloednieuwe next level zang- en danswedstrijd. In dit programma worden acht duo’s omgetoverd naar virtuele supertalenten. Of ook wel: naar een avastar. Elk team bestaat uit een bekende zanger en een professionele danser. Samen brengen ze via speciale motioncapture-technieken de avastar tot leven. Waar het zangtalent het gezicht en de stem aanstuurt, zorgt het danstalent voor de beweging van het lichaam. Elke performance barst van de special effects en moves die alleen in een virtuele wereld mogelijk zijn. Dit dankzij de allernieuwste state-of-the-art technologie die wordt gebruikt.

De jury bepaalt na elke performance wie de beste show heeft neergezet en welke avastars door mogen naar de volgende ronde. Het duo dat als laatste overblijft? Dat wint een geldprijs en mag een duet opnemen met niemand minder dan topartiest Davina Michelle.

Bekijk hier de video!

Wie zijn de Avastars?

Voor het eerste seizoen van Avastars zijn er zestien deelnemers die zich wagen aan deze uitdaging. Ontdek hier welke talenten meedoen en hoe hun avastar heet:

  • Bengelo (Ben Saunders en Angelo Pardo)
  • Fae (Pearl Jozefzoon en Kirsten de Vos)
  • Jayvee (Lisa Loïs en Kelsey Ketting)
  • Jimmy Cool (Dennis van Aarssen en Floris Bosveld)
  • Kioko (Klaasje Meijer en Valery Bouwknegt)
  • Chanora (Sharon Doorson en Charlice Johannes)
  • Skye (Jill Helena en Nathalie Chaves)
  • Juan (Dwight Dissels en Adil El-Hammouti)

Duik in de wereld van de avastars via augmented reality

Een hoop bekende namen! In het programma ontdek je welk duo de beste zang- en dans-skills heeft en of hun avastar écht een performance neer kan zetten. Alvast beter kennismaken met elke avastar? Dat kan! Door heel Nederland spot je de komende tijd in de bushokjes een speciale QR-code. Scan je deze? Dan duik je gelijk in de wereld van de avastars.

Maak kennis met de Avastars host en jury

Avastars wordt gehost door youtuber Kalvijn. Tijdens elke aflevering voert hij livegesprekken met de avastars en interviewt hij hen over hun performance. De avastars treden op voor een jury die bestaat uit vier diehards uit de muziek- en danswereld: DJ Nicky Romero, Nick en Simon en topchoreograaf Dan Karaty.

Hoe kun je Avastars kijken?

Avastars is vanaf 24 februari elke vrijdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Je kijkt deze zender gemakkelijk via Interactieve TV van T-Mobile. Thuis én onderweg, want met de TV Anywhere App kun je letterlijk overal je favoriete programma’s kijken. In de hele EU. Een aflevering missen van Avastars? Dat gebeurt je nooit!

Breng de avastars naar je woonkamer en win een nieuwe Samsung

Zelf ervaren hoe het is om een avastar in je woonkamer te hebben dansen en zingen? Dat kan! Scan tijdens de reclame de QR-code en breng het virtuele supertalent naar je kamer. Extra leuk: maak je een video en plaats je deze op social media met #AVASTAR? Dan maak je gelijk kans op een Samsung en T-Mobile prijzenpakket. Tijd om alvast op te warmen voor je beste dansmoves.

Deel dit artikel