T-Mobile blog Founders blog
babyfoon app
Overzicht Thuis

De 5 beste babyfoon apps

20-10-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-10-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een babyfoon op je telefoon? Het kan! Met een babyfoon app heb je er altijd eentje bij de hand. Handig als je kleine even gaat slapen bij de vrienden die je bezoekt en je de babyfoon bent vergeten. Je kunt dan van je telefoon een babyfoon maken. Ook thuis. Maar wat is nou de beste babyfoon app?

De beste babyfoon apps

Zoek je een goede babyfoon app? Dit zijn de vijf beste die je nu kunt downloaden.

babyfoon app 2022

Babyfoon 3G

De beste babyfoon app is (misschien wel al jaren) Babyfoon 3G. Al heel lang is dit de populairste app. Laat de naam je niet ontmoedigen: deze app werkt ‘gewoon’ met 5G, 4G en wifi. Bij de lancering werkte hij met 3G, wat toen zeer vooruitstrevend was. En de naam is nooit veranderd. Voor de app heb je twee telefoons nodig. Je moet de app dan ook twee keer kopen.

Het ene apparaat (naast een telefoon kan dat ook een tablet zijn) leg je dan in de kinderkamer, terwijl de andere bij je blijft. Je kunt je kind dan horen en zien als er wat is.

App image
Babyfoon 3G
Rating starRating starRating starRating starRating star

Verander twee gsm’s of tablets naar een baby monitor.

Download deze app hier

Babyfoon Luna

Ook Babyfoon Luna is een populaire babyfoon app. Het grote voordeel van deze app? Hij werkt op de achtergrond. Daardoor hoef je de app niet altijd actief in beeld hebben. Dat bespaart batterij. Word je baby wakker? De app detecteert geluid en stuurt een bericht naar je telefoon. De app is gratis te downloaden, maar kent wel in-app aankopen.

App image
Babyfoon Luna – Wifi 3G LTE
Rating starRating starRating starRating starRating star

Luna zorgt ervoor dat je babyfoon altijd binnen handbereik is. Luna transformeert twee iPhones…

Download deze app hier

Babyfoon Annie

Heb je meer dan één baby om in de gaten te houden? Dan is Babyfoon Annie een goede app. Daarmee sluit je meerdere apparaten op de app aan. Zo kun je ervoor kiezen om meer mensen toegang te geven tot de babyfoon van je baby. Of twee apparaten op twee kamers leggen voor je baby en je peuter. De app is gratis, maar heeft een abonnement om alle functies te gebruiken.

App image
Baby Monitor Nancy: Nanny Cam
Rating starRating starRating starRating starRating star

Hallo, ik ben Nancy Baby Monitor. Naar mijn mening is ouder zijn al moeilijk genoeg dus ik hou…

Download deze app hier

Bibino: Babfoon Nanny Cam

Tot slot hebben we nog de Bibino: Babyfoon Nanny Cam. De ontwikkelaar is heel eerlijk over de app: hij is gratis met basisfuncties. Wil je meer? Dan neem je een abonnement. Voordeel van de service? Er is een weekabonnement. Ideaal als je een week op vakantie gaat en de app wil gebruiken. Unieke functie aan deze app? Hij neemt video op wanneer er geluid gemaakt wordt of beweging gedetecteerd. Bekijk die om te zien of je baby of peuter echt wakker is.

App image
Bibino: Babyfoon Nanny Cam
Rating starRating starRating starRating starRating star

Betrouwbare babyfoon voor moderne ouders om de baby te horen, zien en kalmeren.

Download deze app hier

Hoe werkt een babyfoon app?

Voor een babyfoon app gebruik je twee apparaten. Eén plaats je in de kamer van je baby. Dat kan een telefoon, tablet of zelfs laptop (zoals een MacBook) zijn. De app van het apparaat koppel je aan de app die jij op je telefoon hebt staan. De verbinding loopt via je mobiele data of wifi. Gebruik je het thuis met Glasvezel? Dan weet je zeker dat je een goede videoverbinding hebt. Gebruik je mobiele data? Met je Unlimited abonnement hoef je je dan geen zorgen te maken over datagebruik.

Een audiostream met een babyfoon kost ongeveer 15 MB per uur. Wil je een constante videostream gebruiken? Dan ben je per uur rond de 100 MB aan data kwijt. Slim om je telefoon dan met wifi te verbinden!

Deel dit artikel