Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

BBC ontwikkelt levensechte VR ruimtereis voor HTC Vive

13-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
13-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De BBC heeft een nieuwe, levensechte VR-ervaring aangekondigd voor de HTC Vive. De Britten gaan een volledige ruimtereis simuleren.

Het project heet Home: A VR Spacewalk en is ontwikkeld door de BBC en VR-specialist Rewind. De ervaring is volledig interactief en wordt live gesimuleerd. Het is onder andere de bedoeling dat je de lancering in een spaceshuttle voelt en ook een ruimtewandeling maakt buiten het International Space Station. Het is namelijk jouw taak om een reparatie uit te voeren.

Je voert alle taken uit met de controllers van de Vive, terwijl je in een stoel zit die het hele avontuur voelbaar maakt. Je wilt bijvoorbeeld echt niet los laten als je buiten het ISS bungelt om het ruimtestation te repareren. Voor je het weet stort je honderden kilometers omlaag.

Rewind heeft zich bij de ontwikkeling van Home laten inspireren door NASA’s ESA-opleidingsprogramma. Daarnaast maakt het Britse bedrijf van de meest geavanceerde effecten van dit moment. Dat moet de ervaring nog realistischer maken, zodat je echt het gevoel hebt dat op 400 meter hoogte naar de aarde kijkt.

Home: A VR Spacewalk komt binnenkort voor iedereen beschikbaar via BBC Taster.

Deel dit artikel