Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Bedien jij je smartphone binnenkort met een tattoo?

15-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
15-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het klinkt bizar, maar in de toekomst zou je je smartphone – of een andere apparaat – wellicht kunnen bedienen met een tattoo. Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit MIT hebben namelijk een speciaal tijdelijk plakplaatje ontwikkeld: DuoSkin. Door horizontaal of verticaal over die tattoo te swipen, kan bijvoorbeeld het beeld in je smartphone meebewegen.

Dat komt omdat de basis van deze tattoo bladgoud is, dat elektriciteit geleidt. Je kan zelfs je eigen tattoo ontwerpen, zelfs in een simpel programma zoals Microsoft Paint. Die kun je vervolgens uitsnijden op tattoopapier. Door het laagje bladgoud eroverheen te leggen zorg je ervoor dat de tattoo elektriciteit kan geleiden. Vervolgens plak je die op je huid zoals je normaal ook bij een tijdelijke tattoo zou doen. En dan heb je dus niet alleen je persoonlijke zelfontworpen tattoo, maar ook een hele vette manier om je smartphone te bedienen. Je moet er dan nog wel even een kleine chip op aansluiten die je bewegingen kan waarnemen.

Het gebruik van bladgoud is volgens de onderzoekers een gebruiksvriendelijkere manier om de tattoo aan te brengen dan ander materiaal. Naast je smartphone bedienen kun je met DuoSkin ook een lichtgevende sieraad maken door er bijvoorbeeld lampjes aan te koppelen. Ook zou je er een NFC-chip aan kunnen koppelen. Die chips vind je tegenwoordig ook al in veel bankpassen en wordt gebruikt om contactloos te betalen. In dat geval zou je dus eenvoudig kunnen betalen door je tattoo tegen een pinapparaat te houden.

Deel dit artikel