T-Mobile blog Founders blog
beeldbellen
Overzicht Mobiel

Elkaar vaker zien met beeldbellen

20-07-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-07-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Tijdens corona waren we massaal aan het beeldbellen met elkaar. Wát een uitkomst. Tuurlijk, met ‘normaal’ bellen spreek je elkaar ook, maar beeldbellen zorgt nét voor die extra dimensie. Je ziet elkaar natuurlijk via de camera en bent meer in contact dan bij een simpel telefoontje. Face-to-face contact vinden we toch maar wát fijn. En hoe leuk is het om met meerdere personen tegelijk bij te praten? In dit blog lees je wat beeldbellen is, hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt.

Beeldbellen: hoe werkt het?

De naam zegt het al: beeldbellen is bellen met beeld via je camera. En dat maakt het leven stúkken makkelijker. Ben je verhuisd en mis je opa en oma? Met beeldbellen zie je hen zo vaak als je wil. Zelfs voor ouderen is videobellen dus een uitkomst. Heb je een belangrijke afspraak, maar red je het niet vanwege de files? Met een beeldbelafspraak bel je in en gaat het gewoon door. Dat scheelt je weer reistijd. Zie het als de vroegere webcam, waarmee je elkaar ziet en hoort. Het voordeel van beeldbellen is dat het tegenwoordig op (bijna) ieder modern apparaat kan. Je kunt afspraken ook vooruitplannen via de verschillende applicaties.

hoe beeldbellen

Wat heb je nodig om te beeldbellen en hoe werkt het?

Je kunt in een handomdraai beeldbellen, maar daar heb je wel wat dingen voor nodig.

Een apparaat

Het is met steeds meer apparaten mogelijk om te beeldbellen. Het kan natuurlijk via je Samsung of iPhone, je laptop, tablet of computer. Wist je dat je zelfs via sommige tv’s kunt beeldbellen? De enige twee vereisten zijn een camera en een geschikte app.

Internetverbinding

Naast een apparaat heb je natuurlijk een internetverbinding nodig. Met beeldbellen via je apparaten verbruik je namelijk data. Wil je je familie beeldbellen als je op de top van de Mont Blanc staat? De kans is dan klein dat het lukt, omdat je geen bereik hebt. Hoewel beeldbellen (bijna) overal kan, blijft internet dus een vereiste.

Een app die beeldbellen mogelijk maakt

Met een apparaat en internet kom je al een heel eind. Een app downloaden is de volgende stap. Met de juiste apps die beeldbellen mogelijk maken, mis je niks meer.

Apps om te beeldbellen

Hieronder vind je een rijtje apps, waarmee je eenvoudig kunt beeldbellen.

Skype

De oude bekende: Skype is één van de apps waarmee we vroeger al konden beeldbellen. Zelfs toen het nog niet mogelijk was op je mobiel telefoon. De Skype app is te gebruiken op iOS, Android en Windows. Via je computer of laptop beeldbellen kan ook. Je downloadt de app, of gaat naar de URL. Zorg wel dat je allebei een Skype account hebt.

App image
Skype
Rating starRating starRating starRating starRating star

Call. Chat. Search. All in Skype.

Download deze app hier

Videobellen met WhatsApp

WhatsApp is al veel langer meer dan enkel appjes sturen. Houd je camera omhoog, kijk in de frontcamera en druk op het video-icoontje bij de desbetreffende persoon of groep om te videobellen met WhatsApp. WhatsApp beeldbellen via je laptop kan ook als je de applicatie van WhatsApp downloadt.

Hier lees je alles over videobellen met WhatsApp.

App image
WhatsApp Messenger
Rating starRating starRating starRating starRating star

Simple. Reliable. Private.

Download deze app hier

DUO

De DUO app is van Google zoals FaceTime van Apple is, Messenger van Facebook en Skype van Microsoft. Het verschil met bijvoorbeeld FaceTime is dat DUO wel te gebruiken is op Android en iOS.

App image
Google Meet
Rating starRating starRating starRating starRating star

High quality video calling for Android & iOS phones, tablets, Google Nest & web.

Download deze app hier

Messenger

Ook Facebook draait al een tijdje mee in het beeldbellen. Naast je telefoon werkt videobellen met je laptop of tablet harstikke goed met Messenger. Download de app, ga op zoek naar je gesprekspartner in de lijst en klik op het video-icoontje.

Rating starRating starRating starRating starRating star

Download deze app hier

FaceTime

Ben je een Apple-fan en ben je niet de enige in je vriendengroep? Dan is kans groot dat FaceTime je eerste keuze is. FaceTime is automatisch op ieder Apple-apparaat geïnstalleerd. Het enige nadeel is dat je enkel kunt FaceTimen met andere Apple-gebruikers. 

App image
FaceTime
Rating starRating starRating starRating starRating star

Communiceer met familie en vrienden over de hele wereld met FaceTime-audio- en -videogesprekke…

Download deze app hier

Zoom

‘Zullen we Zoomen?’ was een veel gestelde vraag in het ’thuiswerktijdperk’ tijdens corona. Wat een uitvinding. Meeting na meeting ging gewoon door bij thuiswerkend Nederland. De Zoom app maakt het zelfs mogelijk om schermen te delen of in kleinere groepen te vergaderen. Sinds kort heb je wel een betaald account nodig als je langer dan veertig minuten wil beeldbellen.

App image
Zoom – One Platform to Connect
Rating starRating starRating starRating starRating star

Team Chat, Phone, Video & More

Download deze app hier

Meet

Google Meet, onderdeel van Google, werkt bijna hetzelfde als de Zoom app. Een account aanmaken, inloggen en je scherm delen gaat erg vlot. Als je een Google account hebt, heb je de zelfs mogelijkheid om documenten en spreadsheets te bewerken.

App image
Google Meet (original)
Rating starRating starRating starRating starRating star

Get your team connected to secure video conferencing with Google Meet.

Download deze app hier
 SkypeWhatsAppDUOMessengerFaceTimeZoomMeet
GroepsbellenJaJaJaJa (in de app)JaJaJa
Account nodigJaJaJa (Google account)JaNeeJaJa
Telefoonnummer nodigNeeJaNeeNeeNeeNeeNee
Werkt op pc/ laptopJaJa, bij downloaden appJaJaJa (Mac)JaJa
TabletJaNeeJaJaJaJaJa
SmartphoneJaJaJaJaJaJaJa

Wil je beeldbellen? Let hier dan nog goed op

Zoals we hierboven al schreven, heb je voor beeldbellen data nodig. En verkijk je er niet op: videobellen via je laptop, je smartphone of welk apparaat dan ook kost meer data dan simpelweg een appje sturen. Reken op ongeveer 5 MB per minuut. Wees daarom slim en sluit een Unlimited Data abonnement af. Zo sta je nooit meer voor verrassingen. Bellen via de wifi is natuurlijk altijd veilig.

Deel dit artikel