Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Met BeeLine kun je veilig op je fiets navigeren zonder smartphone

23-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Begin december zei minister Schultz de smartphone op de fiets te willen verbieden. Te onveilig, zegt ze. Nou valt daar natuurlijk wat voor te zeggen. Wie op de fiets aan het appen of bellen is, heeft minder oog voor de omgeving. Toch is de smartphone, net zoals voor veel automobilisten, ook een navigatiesysteem.

En met een verbod kan het dus ook voorkomen dat we helemaal niet meer op de plek van bestemming komen. Daar denkt de Amerikaanse startup BeeLine een oplossing op bedacht te hebben. Zij hebben een apparaatje ontwikkeld dat aangeeft in welke richting je op moet fietsen. Meer niet. Dus geen uitgebreide kaarten of exacte routes. Nee, alleen de richting van je doel.

BeeLine wil onze fietsritten daardoor wat aangenamer maken. Geen stressvolle rit omdat je binnen 10 minuten ergens moet zijn, maar rustig de tijd nemen om je bestemming te vinden. Ondertussen hoef je ook niet telkens op je smartphone te kijken en kun je dus van de mooie omgeving genieten.

De BeeLine is vanaf deze maand te koop. Hij is beschikbaar in drie kleuren en kost 99 pond, omgerekend ongeveer 114 euro. Bezorging is in Nederland helemaal gratis.

Deel dit artikel