T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

beste camera in telefoon volgens T-Mobile
Overzicht Mobiel

Dit zijn ze: de beste telefooncamera’s

11-02-2022 Leestijd: 7 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-02-2022 Leestijd: 7 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Smartphones maken steeds mooiere foto’s. Niet zo gek, want de beste camera’s in deze telefoons worden steeds beter en uitgebreider. Je hebt meer lenzen, meer software en meer mogelijkheden tot je beschikking. Wat zijn de beste telefooncamera’s van dit moment? Wij zetten ze voor je op een rij.

De beste smartphonecamera’s

Steeds meer smartphones maken heel mooie foto’s. Hoog tijd voor een lijstje van de beste camera’s in telefoons. Handig als jij voor je nieuwe mobiele abonnement een telefoon zoekt die de beste foto’s maakt.

Opzoek naar beste camera in telefoon? Wij geven tips!

Apple iPhone 13

Zoek je een goede camera? Tip: je kunt dan prima de iPhone 13 kopen. Of de iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max. Deze telefoons maken stuk voor stuk fenomenale foto’s. Ze beschikken over verbeterde cameraonderdelen. Die zijn extra groot, waardoor ze betere onderdelen hebben om beeld om te zetten tot realistische resultaten.

Het resultaat? Zeer realistische foto’s en video’s die goed zijn belicht. Zelfs bij weinig ligt. De iPhone 13 heeft een vernieuwde horizontale cameraopstelling met verbeterde ultragroothoeklens. Die heeft een verbeterd diafragma om ook bij minder licht goede foto’s te maken. Handig als je een mooie panorama van de zonsondergang op het strand wil maken.

De selfiecamera maakt foto’s in 12 megapixel, net als de andere twee camera’s van de iPhone 13. Nieuw is dat je ook tijdens het filmen of videobellen de portretmodus kunt gebruiken. Je gezicht komt zo extra goed naar voren. Ook kun je tijdens het streamen van je favoriete serie videobellen met anderen. Handig als je samen op afstand een serie wilt kijken.

iPhone 13

De iPhone 13 heeft een van de beste smartphonecamera’s van dit moment. Vooral in het donker presteert de camera goed. Bijzonder is de filmmodus waarbij je zelfs achteraf nog kunt scherpstellen op de voor- of achtergrond

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Apple iPhone 13 Groen Apple iPhone 13 Zwart Apple iPhone 13 Blauw Apple iPhone 13 Roze Apple iPhone 13 Wit

Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra is op elk onderdeel een grootmacht. Ook zijn camera’s zijn van de buitencategorie. Dit komt omdat de hardware van alle gemakken is voorzien en de software zeer geavanceerd is. Het resultaat? Kraakheldere foto’s die je makkelijk en snel maakt met een fijne camera-app.

Vijf camera’s heeft de telefoon van Samsung maar liefst. De beste camera in deze smartphone? De hoofdcamera van 108 megapixel. Die mist geen detail en maakt ook bij weinig licht zeer heldere foto’s. Daarnaast heeft de hoofdcamera drie andere camera’s ter ondersteuning, namelijk:

 • Ultragroothoeklens van 12 megapixel voor mooie panorama’s.
 • Telelens van 10 megapixel met maar liefst 10x optische zoom. Zo zoom je in zonder kwaliteitsverlies. Alsof je door een telescoop fotografeert.
 • Telelens van 10 megapixel met 3x optische zoom. Voor extra goede zoommogelijkheden en mooie close-ups.

Dat is nog niet alles, want de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G heeft ook nog eens een van de beste selfiecamera’s. Die maakt foto’s in 40 megapixel en is ook in het donker goed te gebruiken. Je kunt er zelfs mee videobellen in 4K-resolutie. Zo ben je altijd superscherp zichtbaar. Perfect in combinatie met een Unlimited abonnement.

Een grote verbetering ten opzichte van de Samsung Galaxy S21 Ultra? Dat zijn de vele nieuwe mogelijkheden in de camera-app. De Samsung Galaxy S22 Ultra beschikt over een hoeveelheid camerafuncties waar je U tegen zegt. Denk aan een Night Mode voor de best mogelijke foto’s in het donker. Of Night Portrait voor mooie portretten bij kaarslicht. De Galaxy S22 Ultra heeft zelfs Nightography: een unieke functie voor de best mogelijke foto’s in het donker.

Heel handig is de ingebouwde AI Image Enhancer. De camera-app gebruikt daarbij kunstmatige intelligentie om de foto’s altijd het perfecte resultaat te geven. Oftewel: elk kiekje uit de losse pols lukt dankzij deze slimme functie. En dan zijn er ook nog eens de Pro-Mode en Pro-Video. Daarmee kun je voor foto’s én video’s alle camera-instellingen handmatig aanpassen. Ideaal voor de pro’s onder ons.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Bestel snel de snelste 5G-telefoon van Samsung; de Samsung Galaxy S22 Ultra. Daarmee kom je thuis met de mooiste foto’s.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Ultra Zwart Samsung Galaxy S22 Ultra Groen Samsung Galaxy S22 Ultra Rood

OPPO Find X3 Pro

De Samsung heeft een geduchte concurrent in de OPPO Find X3 Pro. Want ook deze smartphone van OPPO is een van de smartphones met de beste camera’s. Dit komt ook omdat deze telefoon een heleboel camera’s heeft die allemaal van topkwaliteit zijn.

De hoofdcamera maakt beelden in 50 megapixel, wat ontzettend veel is. Een groot diafragma van f/1.8 maakt dat hij ook bij weinig licht zeer heldere, scherpe beelden maakt. Optische beeldstabilisatie zorgt voor stabiele video’s die niet bewogen zijn. Ook deze telefoon heeft naast de hoofdcamera nog drie andere topcamera’s aan de achterkant, namelijk:

 • Ultragroothoeklens van 50 megapixel voor foto’s in een extra brede kijkhoek van 110 graden.
 • Telelens van 13 megapixel met 2x optische zoom.
 • Close-uplens van 3 megapixel die 60x kan uitvergroten. In combinatie met de telelens maak je zo geweldige zoomshots.

Voor het maken van selfies is deze telefoon ook aan te bevelen. De goede camera aan de voorkant heeft 32 megapixel. Je selfies barsten zo van de details en lukken eigenlijk altijd. Perfect als je graag selfies maakt of videobelt.

OnePlus 9 Pro

De camera’s van de OnePlus 9 Pro zijn zó goed, dat we een speciaal blog schreven over de cameramogelijkheden van de telefoon. Voor deze telefoon werkte OnePlus samen met camerafabrikant Hasselblad. De camerasensor en lenzen zijn daardoor van absolute topkwaliteit.

Mede hierdoor maak je met deze telefoon van OnePlus geweldige foto’s. De hoofdcamera heeft met 48 megapixel misschien wat minder megapixels dan de eerdere telefoons. Toch zijn de foto’s meer dan uitstekend. Ze barsten van de details, hebben een realistische kleurweergave en zijn lekker levendig. Daarnaast heb je dankzij de aanvullende lenzen extra veel mogelijkheden. Dit zijn ze:

 • Ultragroothoeklens van 50 megapixel, voor extra brede panorama’s en groepsfoto’s waarop écht iedereen past.
 • Telelens van 8 megapixel, met optische beeldstabilisatie en 3x optische zoom.
 • 2-megapixel monochromelens: een zwart-witcamera die je foto’s een extra groot contrast geven.

Ook de OnePlus 9 Pro heeft aan de voorkant een goede selfiecamera. Die maakt foto’s in 16 megapixel. Meer dan genoeg voor je selfies en om in hoge kwaliteit te videobellen.

Xiaomi Mi 11 Ultra 5G

Een andere telefoon met goede camera is de Xiaomi Mi 11 Ultra 5G. Deze smartphone is een echte megapixelknaller. Dat is niet het enige voordeel, want hij heeft ook een extra grote camerasensor. Dit onderdeel zorgt ervoor dat er extra veel informatie wordt opgeslagen. Hoe meer informatie, hoe meer een foto overeenkomt met wat jij met eigen ogen ziet. Dat zit bij deze smartphone van Xiaomi wel goed.

Dit zorgt er ook voor dat de Mi 11 Ultra 5G in het donker uitblinkt. Dankzij de ingebouwde ‘Night Mode’ komt het cameratrio aan de achterkant van de telefoon extra tot zijn recht. Bij de Xiaomi Mi 11 Ultra 5G staat de camera echt centraal en daarom is het zo’n goede cameratelefoon. Zo valt de telefoon met zijn cameramodule aan de achterkant direct op. Aan de achterkant zitten drie camera’s:

 • De hoofdcamera heeft 50 megapixel en stelt scherp door middel van een laser. Zo is het beeld extra snel scherpgesteld.
 • Een ultragroothoeklens van 48 megapixel heeft een zeer brede kijkhoek van 128 graden. Perfect voor panorama’s.
 • Een telelens van 48 megapixel heeft maar liefst 5x optische zoom. Dankzij de grote hoeveelheid megapixels barsten zoomshots van de details.

Aan de voorkant laat Xiaomi geen steekjes vallen. De selfiecamera maakt beelden in 20 megapixel en kan slowmotionvideo’s opnemen met 120 beelden per seconde.

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max mag niet ontbreken in het lijstje van telefoons met een bijzonder goede camera. Ook al heeft hij niet de meeste megapixels, toch meet hij zich met de beste smartphonecamera’s. Dit komt omdat bij Apple de hardware – in dit geval de camera – heel goed is afgesteld op de software – in dit geval de camera-app.

En zo kan het dat je met drie 12-megapixelcamera’s aan de achterkant hele mooie foto’s maakt. Bij veel en weinig licht, dankzij een slimme nachtmodus. Combineer dat met optische beeldstabilisatie en slimme kunstmatige intelligentie en je hebt altijd een mooie foto of video. Dit zijn de drie camera’s aan de achterkant van de iPhone:

 • Hoofdcamera van 12 megapixel. Die maakt dankzij een grote camerasensor en slimme beeldstabilisatie extra scherpe, gedetailleerde beelden.
 • Telelens van 12 megapixel. Dankzij 2.5x optische zoom haal je ver beeld dichtbij. Ook als je filmt zijn ingezoomde beelden dankzij optische beeldstabilisatie vloeiend opgenomen.
 • Ultragroothoeklens van 12 megapixel. Deze camera maakt foto’s in een kijkhoek van 120 graden.

Bonuspunten? Die scoort de hoofdcamera met de LiDAR-scanner. Deze kan de afstand inschatten tot objecten bij jou in de buurt. Op basis daarvan heeft de camera-app extra veel informatie om voor jou de beste camera-instellingen te bepalen. Zo lukken foto’s extra goed.

Aan de voorkant zit ook een goede 12-megapixelcamera. Die maakt snel scherpe selfies en kan videobellen in maximaal 12 megapixel. Slowmotionvideo’s opnemen? Dat kan deze selfiecamera ook.

Wie weet heeft Apple binnenkort nog een goede smartphonecamera voor je in petto. Lees hier alles over de mogelijke nieuwe iPhone, die de iPhone 12 Pro Max misschien gaat opvolgen.

Betaalbare telefoons met goede camera’s

Aan telefoons met goede camera’s geen gebrek. Met de vijf telefoons hierboven maak jij nooit de foute keuze, want ze maken stuk voor stuk topfoto’s. Zoek je een wat betaalbaardere telefoon die ook mooie foto’s maakt? Lees hier welke goede smartphones met goede camera’s er zijn. Zo zit je ook goed voor een extra scherpe prijs!

Deel dit artikel