T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

beste documentaires netflix
Overzicht Thuis

De beste documentaires op Netflix

29-03-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-03-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een avondje een keer iets anders dan een rom-com, actiefilm of fantasy-serie? Documentaires zijn een mooi alternatief! Perfect om in een andere wereld te duiken. In dit blog zetten we de beste documentaires van Netflix voor je op een rij. Waar wacht je nog op? Plof op de bank met een bak popcorn en kijken maar!

Nextflix heeft een overvloed aan films en series. Waar je interesses ook liggen, Netflix heeft het. Van leuke series op Netflix tot nieuwe films en romantische films. Ga je voor een documentaire? Dan zit je meer dan goed bij de streamingdienst, want die heeft in 2022 documentaires in overvloed. Ben je er klaar voor? Hier komen de beste 10.

Oh, en wil je niet alleen genieten van Netflix, maar ook van Videoland? Dan is ons Unlimited & Entertainment abonnement zeker wat voor jou. Daarmee heb je Unlimited Data én een abonnement op zowel Videoland als Netflix. Voor een extra lage prijs. Perfect als je graag series en films streamt. In ons blog lees je alles over streamen als een Unlimited met Videoland en Netflix.

10 beste documentaires netflix

De top 10 beste documentaires op Netflix vanaf 2021

Maak je borst maar nat, want Netflix barst van de goede documentaires. Over de meest uiteenlopende onderwerpen. Wij zetten de beste documentaires van Netflix van dit moment op een rij. Inclusief trailer als voorproefje, het jaartal en IMDB-cijfer. Zo weet je hoe hoog andere liefhebbers de documentaire inschatten.

I am Belmaya

 • Land: Groot-Brittannië
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 8,4

Maak kennis met Belmaya. Een meisje uit Nepal, dat opgroeit in een door mannen gedomineerde maatschappij. Eentje waarin je als meisje geen recht van spreken hebt. Waar zelfs de schoolleraar je omlaag praat. En ze samenleeft met een dominante man. Als ze 21 is, heeft ze de hoop opgegeven op een gelukkig leven. Totdat ze leert documentaires te maken.

In deze indringende documentaire reis je mee met Belyama’s persoonlijke reis in groei. Van zelfvertrouwen. En van inspiratie. Hoe ze – door haar training in het maken van documentaires – haar eigen verhaal vertelt. En die van andere vrouwen. Ze leert voor zichzelf op te komen. Haar eigen keuzes te maken. Een verhaal waarin het oppakken van een camera, haar uiteindelijk de kracht geeft om ook haar eigen leven en geluk op te pakken.

Seaspiracy

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 8,2

Deze documentaire kun je zien als het vervolg op Cowspiracy (2014). Waar het bij Cowspiracy gaat om de misstanden in de vleesindustrie, gaat het bij Seaspiracy over de misstanden in de visserij. 

Filmmaker Ali Tabrizi heeft een enorme passie voor de oceaan en alles dat daar in leeft. Via deze documentaire wilt hij vastleggen welke schade de mens aanricht in de oceaan. En welke invloed dit heeft op het klimaat. Maar naarmate de documentaire vordert, doet Ali schokkende bevindingen over wat er zich nu werkelijk afspeelt in de wereld van de visserij…

14 Peaks: Nothing is Impossible

 • Land: Verenigde Staten / Groot-Brittannië
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 7,8

In deze documentaire op Netflix volg je de Nepalese bergbeklimmer Nimsdai Purja. En Nimsdai heeft één missie: binnen zeven maanden alle veertien bergtoppen van 8.000 meter of hoger beklimmen. Gaat het hem lukken?

Een bijzonder verhaal over hoogtepunten – letterlijk en figuurlijk – maar ook dieptepunten. Volg één man met zijn team en laat je inspireren door hun doorzettingskracht en veerkracht. Ervaar hoe sterk vriendschap is. En hoe waardevol de familieband is.

Breaking Boundaries: The Science of Our Planet

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 7,8

Hebben wij als mensheid de aarde en haar klimaat onherroepelijk veranderd? Het antwoord: ja. Van de makers van de wereldberoemde natuurdocumentaires Our Planet. Inclusief icoon David Attenborough.

Deze documentaire laat op een inzichtelijke wijze zien wat de rol van de mensheid is in ons huidige veranderende klimaat. Biologen, wetenschappers en andere experts komen aan het woord met harde feiten. Maar deze worden ook afgewisseld met hoopvolle berichten. Een must see voor iedereen die open staat voor een eerlijke kijk in de wereld van ons huidige klimaat, flora en fauna.

Biking Borders

 • Land: Duitsland
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 7,8

Twee vrienden. Twee fietsen.  Eén school. Beleef de wereld vanuit de ogen van oud-klasgenoten Max en Nono. Zij fietsen 15.000 kilometer – van Berlijn naar Peking – om geld in te zamelen. Het doel? Een school bouwen in Guatemala waar ze honderden kinderen een heel jaar lang onderwijs willen geven. 

Zonder ooit maar één keer een lange afstand te hebben gefietst, gaan ze dit avontuur samen aan. In weer en wind. Sneeuw en hagel. Fiets..uh kijk je mee?

Hating Peter Tatchell

 • Land: Australië
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 7,7

Volg het levensverhaal van homorechtenactivist Peter Tatchell. Een strijder voor de gay-community en gelijke rechten. Bekend – en misschien wel berucht – om zijn provocerende manier van actie voeren.

Deze documentaire laat zien hoe hij de strijd aangaat – soms met gevaar voor eigen leven – met homofobe tirannen, politieke leiders en meer. Indringende beelden laten zien hoe het vechten voor vrijheid en gelijkheid een zware strijd is. Maar Tatchell gaat niets uit de weg.

Untold: Breaking Point

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 7.6

Mardy Fish wordt gezien als een van de laatste grote Amerikaanse tennisspelers. Van jongs af aan stond zijn leven in het teken van maar één ding: winnen, winnen, winnen. Maar er komt een tijd dat de druk te veel wordt…

In deze documentaire volg je zijn verhaal. Niet van de talloze tenniswedstrijden die hij gespeeld heeft. Maar hoe zijn enorme angststoornis hem onderuit heeft gehaald. En hoe de zwaarste wedstrijd, eigenlijk degene was die hij met zichzelf had. En die hij heeft overwonnen, om nu anderen mee te inspireren.

Surviving Paradise: A Family Tale

 • Land: Groot-Brittannië
 • Jaar: 2022
 • IMDB-cijfer: 7,6

Niets gaat boven de band van een familie of een kudde. In deze natuurdocumentaire krijg je een bijzonder inkijkje in de wereld op de Okavango Delta. Het leven op een uitgestrekte oase dat volledige geïsoleerd is door een meedogenloze woestijn.

Hoe weten de dieren te overleven met de elementen van moeder natuur? De extreme droogte, maar ook heftige overstromingen? De band van de familie of de kudde is hierin de sleutel.   

Schumacher

 • Land: Duitsland
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 7,5

De naam verraadt het al. Een documentaire over het leven van raceheld Michael Schumacher. Maar liefst zeven keer werd hij wereldkampioen in de Formule 1. Een legende op de racebaan. Tot die ene zwarte dag in december 2013…

Ontdek wat zijn ongekende drive was, de grenzen die hij verlegde en meer. Vrienden en familie vertellen zijn verhaal. Op basis van oude interviews en archiefbeelden krijg je een intiem portret van dit icoon op de racebaan.

Found

 • Land: Verenigde Staten
 • Jaar: 2021
 • IMDB-cijfer: 7,5

Drie Amerikaanse tieners – die als baby uit China zijn geadopteerd – ontdekken via een DNA- website dat ze nichtjes van elkaar zijn. De meisjes houden contact via Snapchat. En uiteindelijk besluiten ze om naar China te gaan, op zoek naar hun biologische ouders.

Volg in deze aangrijpende documentaire hun ontdekkingstocht naar hun afkomst. De worstelingen waarmee ze te maken hebben, maar ook de dromen die ze hebben. Een Chinese genealoog helpt en steunt hen hierbij. Ook zij vertelt haar verhaal en ervaring als ‘ongewenst kind’.

Zorgeloos de beste documentaires op Netflix kijken

Netflix staat vol met de beste documentaires. Wil je zonder zorgen de beste documentaires op Netflix kijken? Dat kan. Ook onderweg. Met een Unlimited abonnement hoef je je tijdens het streamen geen zorgen om je verbruik te maken. Of nog beter: ga voor het Unlimited & Entertainment abonnement. Dat is Unlimited Data én abonnementen op Videoland en Netflix. Voor een extra lage prijs. Zit je toch krap in je data? Je kunt dan films en series van Netflix offline kijken door ze vooraf op te slaan. Ideaal om zorgeloos te streamen!

Deel dit artikel