T-Mobile blog Founders blog
beste geteste mobiele netwerk t-mobile
Overzicht Innovatie

T-Mobile voor vijfde keer op rij het beste geteste mobiele netwerk

08-12-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-12-2020 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het onafhankelijke onderzoek is uitgevoerd door umlaut (voorheen P3), een internationaal, onafhankelijk bedrijf dat in veel landen de kwaliteit van mobiele netwerken test. In opdracht van Connect Magazine onderzoekt het jaarlijks de drie mobiele netwerken die in Nederland beschikbaar zijn, namelijk die van T-Mobile, KPN en Vodafone. Je kunt hier het volledige rapport bekijken. Ons netwerk komt als beste uit de test. Heel mooi, want dit is het eerste jaar dat ook 5G-netwerken zijn getest en het vijfde jaar dat wij het beste geteste mobiele netwerk van Nederland hebben! Lees hier waarom ons netwerk als beste uit de test komt.

Winnaar bepaald op basis van onafhankelijk onderzoek

Het bepalen van de winnaar is beslist geen nattevingerwerk. Umlaut doet in heel het land grondig onderzoek. In steden en dorpen. En in de auto, lopend en in treinen. Dat is nog niet alles. Het ontvangt ook van ruim 45 duizend gebruikers data over het Nederlandse mobiele netwerk dat ze gebruiken. Bovendien werd zowel 4G als 5G getest. Op die manier wordt écht duidelijk welk netwerk het best geteste is.

beste geteste mobiele netwerk t-mobile 5 keer

Waarom heeft T-Mobile het beste geteste mobiele netwerk?

De Nederlandse mobiele netwerken zijn volgens umlaut van hoge kwaliteit. Het netwerk van
T-Mobile krijgt zelfs het predicaat ‘outstanding’. Waarom ons netwerk zo’n hoge waardering krijgt? Hieronder lees je de redenen.

T-Mobile pakt de meeste punten tijdens de beoordeling

Umlaut test mobiele netwerken op bellen, internetten en op data die gebruikers aanleveren. In totaal zijn er 1000 punten te verdienen, waarvan 320 voor bellen, 480 voor internetten en 200 voor ‘crowdsourcing’. T-Mobile pakt in totaal de meeste punten, namelijk 962. Dat zijn acht punten meer dan KPN en zeventien meer dan Vodafone. Op naar perfectie!

Het beste geteste mobiele netwerk om te bellen

Volgens umlaut heeft T-Mobile het beste geteste mobiele netwerk om te bellen. Daarvoor krijgen wij namelijk meer punten dan de andere twee netwerken. In steden scoren we 99% op bellen in de auto en zelfs een perfecte 100% voor bellen tijdens het wandelen. Ook in dorpen scoren we 99% voor bellen in de auto. Voor bellen onderweg (in de auto of in de trein) halen we twee keer een 97% score. Daarmee pakken we meer punten dan de andere twee mobiele netwerken.

5G van T-Mobile biedt beste dekking

Dit jaar werd 5G voor het eerst meegenomen in het onderzoek. Goed nieuws: het blijkt dat ons 5G-netwerk de beste dekking van alle Nederlandse 5G-netwerken heeft. We hebben landelijke 5G-dekking en dat betekent dat tenminste 90% van de inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied woont. Hiermee komen we bovendien onze belofte na dat ons 5G-netwerk in 2020 landelijke dekking zou hebben.

Waarmee maakt ons netwerk het verschil?

T-Mobile heeft voor het vijfde jaar op rij het best geteste mobiele netwerk, omdat het op een paar punten beter scoort dan de netwerken van KPN en Vodafone. Zo krijgt bellen bij ons de hoogste waardering. Daarnaast scoort ons netwerk op een paar punten beter dan een van de andere mobiele netwerken. Dit zorgt, naast onze goede cijfers voor bellen, ervoor dat T-Mobile voor de vijfde keer op rij het beste geteste netwerk van Nederland heeft.

Ten opzichte van KPN scoren we beter op het gebied van ‘crowdsourcing’. Dit zijn de gegevens die ruim 45 duizend gebruikers aanleverden. Ten opzichte van Vodafone scoren we beter op het gebied van internet. Hierdoor is ons mobiele netwerk over het algemeen het best geteste van Nederland.

Trots op ons mobiele netwerk

Meer dan 5,5 miljoen mensen gebruiken ons mobiele netwerk. Een netwerk dat voor het vijfde jaar het beste geteste mobiele netwerk van Nederland is en zelfs het predicaat ’outstanding’ krijgt. Ook een netwerk dat wereldwijd de hoogste score haalt. Iets waar Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, erg trots op is.

Hij vertelt: We behouden onze positie als nummer één van Nederland met een uitmuntende score die wereldwijd nog niet eerder behaald is dit jaar. Dit maakt ons zelfs wereldkampioen. Bij T-Mobile leggen we de lat hoog om een kwaliteit van wereldklasse te bieden en onze klanten het beste van het beste te geven. Dat we voor de vijfde keer winnen, laat zien dat we dat consistent doen. We staan vooraan bij nieuwe ontwikkelingen, zodat we onze klanten altijd het beste kunnen bieden. Ik vind het geweldig dat we onze standaard ook opleggen bij de bouw en uitrol van ons 5G-netwerk omdat we onze klanten de beste kwaliteit en dekking willen bieden. Nu we meer dan de helft van al het mobiele dataverkeer in Nederland verwerken, zijn we extra trots dat we onze toppositie hebben weten te behouden. Dat is een wereldprestatie van het gehele team en onze netwerkpartners. We staan klaar om nog meer klanten te verwelkomen!”

Ook genieten van het beste geteste mobiele netwerk van Nederland? Het zijn nu onze GOGOGO-weken. Ideaal om korting te pakken. Tot en met 3 januari 2021 sluit je extra goedkoop een abonnement af. Check hier onze mooie GOGOGO-deals!

Deel dit artikel